Pel·lícules basades en novel·les juvenils

Avui a la secció de Llistats de pel·lícula trobarem algunes de les pel·lícules basades en novel·les juvenils. 

Els jocs de la Fam. Trilogia de llibres escrits per Suzanne Collins. Es van realitzar quatre pel·lícules ja que el tercer llibre el van dividir en dues parts. Es troben dins del gènere de la ciència ficció distòpica i ambientats en un món post apocalíptic. La primera part la va dirigir Gary Ross i les tres parts següents ho va fer Francis Lawrence i en totes elles els protagonistes són interpretats per Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, Donald Sutherland entre d'altres. Trobareu la ressenya de la primera part de la saga en el següent enllaç. Els jocs de la fam, 2012. 

Divergent.
També és una trilogia, aquest cop escrits per Veronica Roth. La trilogia està completada amb un quart llibre titulat "Quatre" on explica els relats del primer llibre però des de la visió d'un altre personatge protagonista. S'han realitzat 3 pel·lícules, tot i que havien de ser-ne quatre però l'última es va cancelar pel poc èxit que va tenir la tercera part. També es troben dins del gènere de la ciència ficció distòpica i estan ambientats en una Chicago post apocalíptica amb una societat dividida en cinc faccions. Shailene Woodley i Theo James en són els protagonistes. Totes tres parts tenen una ressenya pròpia en aquest blog, hi podreu accedir clicant als següents enllaços. Divergent, 2014. Insurgent, 2015. Lleial, 2016. 

Crepuscle.
Quatre novel·les escrites per Stephenie Meyer. Al igual que amb la saga dels jocs de la fam l'últim llibre el divideixen amb dues parts per a poder fer-ne dues pel·lícules. Dins del gènere de la fantasia on hi ha un triangle amorós entre una humana, un home llop i un vampir. Els actors que duen a terme els protagonistes de al saga són Kristen Stewart, Robert Pattinson i Taylor Lautner. La primera part d'aquesta saga també té una ressenya en aquest blog i hi podeu accedir clicant al següent enllaç. Crepuscle, 2008. Lluna Nova, 2009. Eclipsi, 2010. A trenc d'alba, 2011 i 2012. 

Harry Potter.
Saga de 7 llibres escrits per J. K. Rowling. S'han realitzat 8 pel·lícules. L'últim llibre, al igual que amb la resta de sagues, es va dividir per a fer-ne dues pel·lícules. El gènere és el fantàstic i narra les aventures d'un jove mag amb els seus amics i companys que tenen un gran conflicte amb un malvat màgic anomenat Lord Voldemort. Els protagonistes de la saga són en Daniel Radcliffe, la Emma Watson i el Rupert Grint. Totes les parts estan ressenyades, una a una,  en aquest blog i podeu accedir a elles clicant als següents enllaços. 

Les cròniques de Narnia.
Sèrie de 7 llibres escrits per C. S. Lewis entre 1950 i 1956. És un dels grans clàssics de la literatura anglesa per a nens. S'han realitzat tres pel·lícules del segon, el quart i el cinquè llibre. Explica les aventures on diversos nens viatgen màgicament al reialme de Narnia on tot és possible i el bé lluita contra el mal. El personatge més important és Aslan tot i no ser un dels protagonistes principals és l'essència de la saga. Els intèrprets dels protagonistes són William Moseley, Anna Popplewell, Skandar Keynes i Georgie Henley amb Liam Neeson com la veu d'Aslan. 

Charlie i la fàbrica de xocolata.
Llibre infantil escrit per Roald Dahl el 1964. La història explica com en Charlie vol visitar i conèixer la fàbrica d'en Willy Wonka que és el millor productor de xocolata, més inventiu i misteriós del món. S'han fet dues versions al cinema: la primera el 1971 titulada "Un món de Fantasia" amb en Gene Wilder com a Willy Wonka i dirigida per Mel Stuart; i la segona el 2005 dirigida per Tim Burton i amb Johnny Depp com a protagonista. Trobareu la ressenya de la pel·lícula de Tim Burton en el següent enllaç. Charlie i la fàbrica de xocolata, 2005. 


Referències
- Viquipèdia

Comentaris