Harry Potter i la cambra dels secrets, 2002


Sinopsi: Harry Potter s'endinsa en el segon curs a l'escola Hogwarts de màgia. En aquest any descobreix el personatge d'en Tom Riddle, un antic estudiant com ell de Hogwarts, però amb uns aspectes una mica foscos i misteriosos.  
Títol original: Harry Potter and the Chamber of Secrets. 
Direcció: Chris Columbus
País: Regne Unit i Estats Units 
Guió: Steve Kloves
Música: John Williams 
Fotografia: Roger Pratt
Repartiment: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Toby Jones, Kenneth Brannagh, Richard Harris, Robbie Coltrane, Maggie Smith, Warwick Davies, Tom Felton, Bonnie Wright, Christian Coulson.  
Gènere: Fantasia 
Durada: 161 minuts 
Classificació per edats: Per a majors de 7 anys

"Són les nostres eleccions, Harry, les que mostren el que som, molt més que les nostres habilitats."
(Albus Dumbledore - Richard Harris) 

Segona pel·lícula de la saga de Harry Potter basada en el personatge de les novel·les de J. K. Rowling. Aquesta pel·lícula està dirigida per Chris Columbus, la mateixa persona que dirigeix la primera pel·lícula de la saga i per tant aquest film té el mateix esperit que la primera part.
És la pel·lícula més llarga de totes les vuit que formen la sèrie de pel·lícules de Harry Potter. 
En aquest film s'incorpora en Kenneth Brannagh, com a professor d'Arts Obscures, i serà el primer de molts actors anglesos que s'aniran incorporant durant totes les pel·lícules restants a la saga, ja sigui per a papers breus d'un sol curs com per a personatges bàsics i vitals per al creixement dels tres personatges principals.
En aquest curs, la història es centrarà en Tom Riddle i en els seus orígens. També apareixerà la Ginny Weasley, la germana petita de la família Weasley que a la primera pel·lícula només fa un petit cameo d'uns minuts. És també en aquesta història on descobrim per primera vegada (i no pas l'última) la casa dels Weasley. 

3 raons per veure-la: 
  1. Curiositat per anar veient el desenvolupament de la història i fins i tot el creixement que han anat fent els actors durant la saga. 
  2. Interpretació d'en Kenneth Brannagh. 
  3. Per la banda sonora, també de John Williams
La meva puntuació: ⭐⭐ 7.6 sobre 10 [G: 7 / F: 8.5 / I: 7.5 / BSO: 7.5 / V: 7.5] 

Curiositats: 
  • Hugh Grant va ser seleccionat per fer de Gilderoy Lockhart, però va tenir problemes d'horaris i no va poder incorporar-se a l'elenc. 
  • Christian Coulson (Tom Riddle) va obtenir el paper tot i tenir 23 anys; més edat de la que exigien a l'audició (entre 15 i 17 anys). 
  • Van destruir 14 Ford Anglias per gravar l'escena del salze boxegador. 
  • Després de tots els crèdits del film hi ha una escena més i final sobre Gilderoy Lockhart. 
  • Eddie Redmayne va fer el càsting per a fer de Tom Riddle però no el van agafar. L'actor volia formar part del món de Harry Potter però no va ser possible fins a les pel·lícules de "Animals fantàstics i a on trobar-los". 
  • Richard Harris mor semanes abans d'estrenar la pel·lícula.
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Bloghogwarts
- Rotten Tomatoes Classic Trailers (Canal Youtube) 






Comentaris