Les meves pel·lícules preferides d'Angela Lansbury

El passat 11 d'octubre de 2022 traspassava l'actriu anglesa Angela Lansbury a L.A. (Califòrnia). 

Aquesta secció extra de Llistats de Pel·lícula està dedicada a ella i a les meves pel·lícules preferides d'Angela Lansbury

Els tres mosqueters, 1948. Dirigida per George Sidney. En aquest film Lansbury interpreta a la Reina Anna d'Àustria. A la pel·lícula també hi participen actors com Gene Kelly, Lana Turner, Vincent Pryce, Van Hefling, Gig Young o Robert Coote. 

La història més gran mai explicada, 1965.
Dirigida per George Stevens. Pel·lícula sobre la vida de Jesús de Natzaret amb Max Von Sydow com a protagonista en el paper principal. També amb múltiples actors coneguts com Charlton Heston, Telly Savalas o José Ferrer. En aquest film Angela Lansbury interpreta a Claudia Prócula, la dona de Pons Pilat. 

L'aprenenta de Bruixa, 1971. Dirigida per Robert Stevenson. Combina animació i acció real. Produïda per Walt Disney, rep un òscar per als millors efectes especials al 1972. Les cançons estan escrites pels germans Sherman i Angela Lansbury interpreta al paper protagonista juntament amb David Tomlinson. 

Mort al Nil, 1978.
Dirigida per John Guillermin. És la primera adaptació de cinema de la novel·la del mateix títol de l'Agatha Christie. Peter Ustinov interpreta al detectiu Hercule Poirot i hi participen molts actors coneguts com David Niven, Mia Farrow, Jane Birkin, Bette Davis o Maggie Smith. En aquesta pel·lícula Angela Lansbury interpreta a Madame Salome Otterbourne. 

El mirall trencat, 1980. Dirigida per Guy Hamilton. És una adaptació de la novel·la també d'Agatha Christie amb Miss Marple com a protagonista. Angela Lansbury interpreta a la mateixa Miss Jane Marple i compta amb el mateix productor de Mort al Nil. 


Sweeney Todd.
Musical de Broadway i amb la música de Stephen Sondheim, on Lansbury va interpreta un temps el paper de la senyora Lovett. 

S'ha escrit un crim, 1984 - 1996. Creada per Peter S. Fischer, Richard Levinson i William Link. És una sèrie televisiva dels Estats Units amb 264 capítols que pertany al gènere del misteri i la intriga. Angela Lansbury interpreta a la Jessica Beatrice Fletcher, una professora d'anglès que quan mort el seu marit decideix escriure novel·les de misteri. Allà a on va sempre hi ha un crim que acaba resolent. 


La Bella i la Bèstia, 1991.
Dirigida per Kirk Wise i Gary Trousdale, Angela Lansbury dobla a la Senyora Potts, convertida en una tetera; interpreta la famosa cançó de la pel·lícula. És una producció de Walt Disney. Aquesta pel·lícula trobareu la ressenya en el següent enllaç. La Bella i la Bèstia, 1991. 

Anastàsia, 1997. Dirigida per Don Bluth i Gary Goldman. Angela Lansbury interpreta a Marie Feodorovna Romanov, l'emperatriu vídua, mare del txar Nicolau i àvia de l'Anastàsia. Trobareu la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. Anastàsia, 1997. 



Referències
- Viquipèdia

Comentaris

  1. L'aprenenta de bruixa és una pel·lícula mítica, meravellosa la Lansbury. I la Jessica Fletcher, és clar, un dels seus papers més emblemàtics.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada