Harry Potter i el misteri del príncep, 2009

Sinopsi: Amb l'ajuda de Dumbledore, en Harry Potter sabrà què és el que ha de fer per a poder arribar a derrotar a Lord Voldemort. 
Títol original: Harry Potter and the Half-Blood Prince.
Direcció: David Yates
País: Regne Unit i Estats Units
Guió: Steve Kloves
Música: Nicholas Hooper
Fotografia: Bruno Delbonnel
Repartiment: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Jim Broadbent, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Sir Michael Gambon, Alan Rickmanm Maggie Smith, Timothy Spall, David Thewlis, Julie Walters, Bonnie Wright.
Gènere: Fantasia
Durada: 153 minuts
Classificació per edats: Per a majors de 7 anys

"Tots els dies, a totes hores... potser en aquest mateix minut, forces obscures intenten penetrar a l'interior del castell. Però al cap i a la fi l'arma més gran són vostès".
(Albus Dumbledore - Sir Michael Gambon)

David Yates torna a dirigir la cinquena pel·lícula de la saga de Harry Potter. Aquesta pel·lícula és una mica més fosca que la resta de pel·lícules fins al moment. No obstant, en aquesta part torna el mateix guionista de totes les pel·lícules excepte la quarta part (personalment penso que realment la quarta entrega és la més diferent de tota la saga, no sé si aquesta en pot ser l'explicació). 
Aquesta entrega és la que (personalment) m'agrada menys de tota la saga i per això la meva puntuació. Amb una fotografia notable però més fosca que la resta i amb unes interpretacions corals però que trobo més justes. 
Crec que el guió dóna importància a fets del llibre que crec que no són tan importants com d'altres; es centra més en l'adolescència dels personatges que no en explicar fets que donen més sentit a la història. 

En positiu: 
- Mica a mica els personatges es fan adults a la vegada que els actors que els interpreten. 
- Actuació molt coral, com a totes les parts del film.  

La meva puntuació: ⭐ 6.5 sobre 10 [G: 6.5 / F: 7 / I: 6 / BSO: 7 / V:6] 

Curiositats: 
  • El rodatge es va retardar perquè hi va haver un incendi en el set. 
  • Canvien a l'actor que interpretava a Tom Riddle de la segona pel·lícula. En aquesta pel·lícula l'interpreta Hero Fiennes-Tiffin (nebot de Ralph Fiennes)
  • Christian Coulson (qui interpretava a Tom Riddle a la segona entrega) volia tornar a interpretar-lo però no li van deixar ja que tenia 30 anys i era massa gran per fer el personatge. 
  • Igual que en el "Calze de Foc" en aquesta pel·lícula no hi surt la família  dels Dursley. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Cineol
- BlogHogwarts
- Filmaffinity
- Mundifrases
- Rotten Tomatoes Classic Trailers (Canal Youtube) 



Comentaris