Crepuscle, 2008

Sinopsi: Bella va a viure a Forks amb el seu pare, allà coneix al misteriós Edward Cullen, un jove que amaga un gran secret. 
Títol original: Twilight
Direcció: Catherine Hardicke
País: Estats Units
Guió: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer.
Música: Carter Burwell
Fotografia: Elliot Davis
Repartiment: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Nikki Reed, Kellan Lutz, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Taylor Lautner. 
Gènere: Fantasia
Durada: 121 minuts 

"Mai havia pensat en com moriria. Però morir en lloc d'algú que estimes, em sembla que val la pena."
(Bella Swan - Kristen Stewart) 

"Ja no tinc la força necessària per mantenir-me lluny de tu."
(Edward Cullen - Robert Pattinson) 

Pel·lícula basada en les novel·les de Stephenie Meyer del mateix nom. Els llibres expliquen una mica millor els personatges però les pel·lícules són bastant fidels als originals. És una història per a adolescents i jovent. Va causar furor quan van sortir els llibres i aquests van tenir un segon repunt al 2008 amb l'estrena de les pel·lícules. 
Respecte a les interpretacions crec que la de Billy Burke és la millor (tot i no ser precisament el protagonista...), Robert Pattinson defensa bastant bé el seu personatge i Kristen Stewart crec que està una mica més mediocre... 
Acaba de sortir publicat "Sol de mitjanit" l'últim llibre de la saga i que és una versió de crepuscle d'unes 800 pàgines i vist des de la perspectiva de l'Edward. Moltes crítiques diuen que aquest llibre és més madur i acaba de completar la història inicial. 

3 raons per veure-la: 
  1. Banda Sonora és original i les peces instrumentals molt maques. 
  2. Adaptació de les novel·les en pel·lícula. 
  3. Veure la interpretació de'n Billy Burke. 
La meva puntuació: 7.4 sobre 10 [G: 7 / F: 8 / I: 6 / BSO: 8 / V: 7] 

Curiositats: 
  • Es va rodar en tan sols 48 hores. 
  • Quan Stephenie Meyer estava escrivint la novel·la pensava en Henry Cavill (L'home d'acer) però en els càstings es va acabar decantant per Robert Pattinson que no era tan gran d'edat. 
  • Tots els actors porten lents de contacte incloent a Kristen Stewart que originalment té els ulls verds i el seu personatge els té foscos. 
  • Stephenie Meyer fa un cameo a l'escena del bar. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Filmaffinity
- Espinof
- FotogramasComentaris