Pel·lícules favorites de Maggie Smith

Avui a la secció Llistats de Pel·lícula, un petit tribut a l'actriu Maggie Smith, que ens deixava el 27 de setembre.   

Nascuda el 1934, és una de les poques actrius que ha guanyat multitud de premis i aquests en els tres tipus d'àmbit actoral (televisió, teatre i cinema). Guanya dos premis Òscar (cinema), un com a millor actriu per Els millors moments de Miss Brodie, 1969 i l'altre com a millor actriu de repartiment per California Suite, 1978. Guardonada amb diferents Premis Emmy (televisió) per My House in Umbria i per a Downton Abbey. També va rebre un premi Tony (de teatre) per Lettice and lovage, 1990. 

Downton Abbey, 2010 - 2016.
Sèrie britànica dirigida per Brian Percival i creada per Julian Fellowes, on interpreta a la condesa viuda de Grantham i és la mare del pare de la família. Ambientada a principis del segle XX. S'han fet dues seqüeles per al cinema en format pel·lícula. 

Saga Harry Potter. Interpretant al personatge de Minerva McGonagall, subdirectora de Hogwarts i cap de la casa Gryffindor, és professora de Transformacions. Surt a tots els llibres i a totes les pel·lícules excepte la primera part de les Relíquies de la Mort perquè l'acció no passa a Hogwarts. Podeu trobar la ressenya a aquestes pel·lícules en els següents enllaços. Harry Potter i la Pedra Filosofal, 2001Harry Potter i la cambra dels secrets, 2002Harry Potter i el presoner d'Azkaban, 2004Harry Potter i el calze de foc, 2005Harry Potter i l'orde del Fènix, 2007Harry Potter i el misteri del príncep, 2009Harry Potter i les Relíquies de la Mort, 2010 - 2011


Gosford Park, 2001.
Dirigida per Robert Altman. Interpreta a Constance, la condesa de Trentham. És una pel·lícula molt coral, que intenta representar les costums de l'aristocràcia i dels seus servents de principis de segle. Podeu trobar la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. Gosford Park, 2001. 

Te amb Mussolini, 1999.
Dirigida per Franco Zeffirelli. Interpretada conjuntament amb Cher, Judi Dench, Lily Tomlin i Joan Plowright, on un grup de dones anglosaxones de classe queden habitualment per prendre el te. El personatge de Smith viu obsessionada amb la idea de mantenir una relació especial amb el dictador Benito Mussolini. 


Sister Act, 1992.
Dirigida per Emile Ardolino. És una comèdia musical protagonitzada per Whoopi Goldberg on Maggie Smith és la Reverenda Mare del convent que ha d'amagar el personatge protagonista. 

Una habitació amb vistes, 1985.
Dirigida per James Ivory. Basada en la novel·la de E. M. Forster. Aquí interpreta a Charlotte Bartlett, la cosina soltera de la protagonista (Helena Bonham Carter) 

Mort sota el sol, 1982.
Dirigida per Guy Guillermin. Basada en la novel·la d'Agatha Christie. Smith interpreta a la directora de l'hotel, Daphne Castle, on s'allotgen tots els personatges de la història. 


Referències
- Viquipèdia

Comentaris