Pel·lícules favorites de la dècada dels anys 30

Aquest mes a la secció Llistats de Pel·lícula trobem les meves pel·lícules favorites de la dècada dels anys 30


Va succeir una nit, 1934. Dirigida per Frank Capra i protagonitzada per Claudette Colbert i Clark Gable. Basada en "Night Bus" una història escrita per Samuel Hopkins Adams. És una comèdia romàntica molt divertida que va rebre 5 premis òscars (millor pel·lícula, millor actor, millor actriu, millor direcció i millor guió). Trobareu la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. Va passar una nit, 1934. 


Temps moderns, 1936.
Llargmetratge dirigit, escrit i protagonitzat per Charles Chaplin. És un retrat de les condicions desesperades que la classe obrera va haver de suportar en l'època de la Gran Depressió. La pel·lícula està a cavall del cinema mut i sonor. 


Blancaneu i els set nans, 1937. Dirigida per David Hand, va ser el primer llargmetratge produït per Walt Disney. És el clàssic número 1 de la productora i un punt d'inflexió de la història de l'animació al cinema. Explica la història del conte de la Blancaneu. Podreu trobar la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. Blancaneu i els set nans, 1937.


Les aventures de Robin Hood, 1938.
Dirigida per Michael Curtiz i William Keighley. Basada en la llegenda de Robin Hood amb Errol Flyn i Olivia de Havilland. Va costar 2 milions de dòlars a la productora Warner Bros. Va ser guanyadora de 3 òscars. 

Allò que el vent s'endugué, 1939. Amb aquesta pel·lícula vaig iniciar el blog. Dirigida per Victor Fleming. Basada en la novel·la de Margaret Mitchell amb la Vivien Leigh, en Clark Gable, en Leslie Howard i l'Olivia de Havilland. Ambientada al sud dels Estats Units, explica la història de la Scarlett O'Hara. Guanyadora de 8 òscars, un d'ells per a la primera afroamericana en guanyar-ne un (Hattie McDaniel). Podreu trobar la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. Allò que el vent s'endugué, 1939. 


Referències
- Viquipèdia

Comentaris