Remakes de Disney amb Live Action

A finals d'aquest mes s'estrena l'últim adaptació a ficció real d'un dels clàssics de Disney: La Sireneta. En motiu d'aquest fet a la secció de Llistats de Pel·lícula d'aquest mes estarà dedicat a totes aquelles adaptacions amb actors reals que s'han fet de les pel·lícules de Disney


101 Dàlmates, 1996.
Dirigida per Stephen Herek. Basada en la pel·lícula de 1961 del mateix títol. En aquest film va participar la Glenn Close com a Cruella, en Jeff Daniels, la Joely Richardson, la Joan Plowright o en Hugh Laurie entre d'altres. Va tenir molt d'èxit i a l'any 2000 es va realitzar una seqüela titulant-la 102 Dàlmates, aquest cop dirigida per Kevin Lima. 

Alícia en el país de les meravelles, 2010.
Dirigia per Tim Burton. Basada en el clàssic de 1951 i en la novel·la de Lewis Carroll. Protagonitzada per Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter o Anne Hathaway... La banda sonora a mans de Danny Elfman és molt bona i també es va realitzar una seqüela 6 anys després, aquest cop només produida per Burton i dirigida per James Bobi i basada en la novel·la de Carroll A través del mirall i el que Alícia hi va trobar...

Malèfica, 2014. Dirigida per Robert Stromberg i protagonitzada per Angelina Jolie i Elle Fanning. Basada en el clàssic de la Bella Durment de 1959 però explicat des del punt de vista del personatge de Malèfica. Va tenir molt bona rebuda i també es va realitzar una seqüela 3 anys més tard de mans de Joachim Ronning titulant-la: Malèfica: mestra del mal. 


Ventafocs, 2015.
Dirigida per Kenneth Brannagh. Interpretada per Lily James, Richard Madden, Cate Blanchett o Helena Bonham Carter... Inspirada en el clàssic del mateix títol de 1950. Trobareu la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. Ventafocs, 2015. 



El llibre de la Selva, 2016.
Dirigida per Jon Favreau. Basada en el clàssic de 1967 i amb Neel Sethi i les veus de Bill Murray, Ben Kingsley o Scarlett Johansson. 

La Bella i la Bèstia, 2017.
Dirigida per Bill Condon. Basada en el film de 1991. Protagonitzada per Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Ewan McGregor, Ian McKellen o Emma Thompson entre d'altres... La música està a mans d'Alan Menken, que també va composar la original i les noves pistes que s'afegeixen serveixen per arrodonir als personatges i a la història en sí. Trobareu la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. La Bella i la Bèstia, 2017. 



Christopher Robin, 2018.
Dirigida per Marc Forster. Inspirada en els llibres de Winnie-the-Pooh de A. A. Milne. Amb Ewan McGregor i Hayley Atwell. 


Dumbo, 2019.
Dirigida per Tim Burton. Inspirada en la pel·lícula de 1941 amb Colin Farrell, Eva Green o Michael Keaton. 


Aladdí, 2019.
Dirigida per Guy Ritchie. Adaptació del film de 1992. La música és de Alan Menken, igual que en la pel·lícula original. Interpretada per Meena Massoud, Naomi Scott, Will Smith entre d'altres. La pel·lícula afegeix alguna trama o cançó per acabar d'arrodonir la història. 

El rei lleó, 2019.
Dirigida per Jon Favreau i basada en el film de 1994. Amb la participació i les veus de Donald Glover, Beyoncé o James Earl Jones. La música és de Hans Zimmer també com a la pel·lícula original. 


La dama i el rodamón, 2019.
Dirigida per Charlie Bean. Basada en el film de Clyde Geronimi de 1955. Va ser la primera pel·lícula estrenada per a la plataforma Disney+ i que no va passar pels cinemes. Va rebre crítiques mixtes. 


Mulan, 2020.
Dirigida per Niki Caro. Adaptació del film de 1998. Havia de ser estrenada als cinemes però a causa de la pandèmia de Covid-19 es va estrenar a la plataforma de Disney+. Va tenir molt bona recepció per part dels espectadors i la pel·lícula té molt bones escenes d'acció i és una molt bona història. 


Cruella, 2021. Dirigida per Craig Gillespie. Inspirada en el film de 1961, en realitat és com una preqüela de la història dels 101 Dàlmates i de com sorgeix el personatge de la Cruella DeVil. Interpretada per Emma Stone i per Emma Thompson. 


Pinocho, 2022. Dirigida per Robert Zemeckis. És un remake del film de 1940 amb Tom Hanks o Luke Evans. Es va estrenar a la plataforma de Disney+ i no passa per la pantalla gran. 



Peter Pan & Wendy, 2023.
Dirigida per David Lowery. Estrenada el 28 d'abril de 2023 a la plataforma de Disney+. Amb Alexander Molony, Ever Anderson o Jude Law interpretant al Capità Garfi. 


La Sireneta, 2023. Dirigida per Rob Marshall. Basada en el clàssic de 1989. S'estrenarà als cinemes el 26 de maig de 2023. Amb la música de Alan Menken i interpretada per Halle Bailey com a Sireneta, Melissa McCarthy com a Úrsula o Javier Bardem com a rei Tritó. Trobareu la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. La sireneta, 2023.


Blancaneu, 2024. Dirigida per Marc Webb. S'estrenarà el proper any, concretament el 22 de març de 2024. Basada en el film de 1937 i protagonitzada per Rachel Zegler i Gal Gadot. 


Referències
- Viquipèdia. 

Comentaris