Ventafocs, 2015

Sinopsi: El pare de la jove Ella queda vidu i es torna a casar amb Lady Tremaine, una dona malvada amb dues filles. El pare de l'Ella mort tràgica i inesperadament i la madrastra de l'Ella la tracta com si fós la minyona de la casa. 
Títol original: Cinderella
Direcció: Kenneth Branagh
País: Estats Units i Regne Unit
Guió: Chris Weitz, Aline Brosh McKenna
Música: Patrick Doyle
Fotografia: Haris Zambarloukos
Repartiment: Lily James, Richard Madden, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Holliday Grainger, Sophie McShera, Stellan Skarsgard, Derek Jacobi, Hayley Atwell, Ben Chaplin. 
Gènere: Fantasia
Durada: 105 minuts
Classificació per edats: Per a tots els públics

"Tot el que necessitem està davant nostre i només necessitem tenir valor i ser generosos per veure-ho." 
(Ella - Lily James) 

A mitjans del mes de juny ressenyava la pel·lícula "Per Sempre Més", de l'any 1998, una visió sobre el conte de la Ventafocs on el que trobava més original era que no hi apareixia cap toc de màgia en la història. Tot el contrari és el que podem trobar en aquesta versió del conte de fades però no per això no deixa de ser una mirada interessant.

Pel·lícula basada en el conte clàssic de la Ventafocs i produïda per Disney és un remake de la pel·lícula de 1950 de dibuixos animats de la mateixa productora. Aquest film va ser un dels primers remakes amb personatges reals de les pel·lícules d'animació sobre els clàssics Disney. A partir del gran èxit que va obtenir aquesta pel·lícula es van fer més revisions de les diferents pel·lícules com ara: la Bella i la Bèstia, la Bella Dorment vista des dels ulls de Malèfica, el llibre de la selva, el rei lleó, Aladdí, i la última més recent Mulan. Properament està en gravació i producció el conte de la Sireneta. 
Aquest és un film que rep molt bones crítiques i és la pel·lícula més taquillera d'en Kenneth Branagh fins al moment com a director.  
La gran superproducció i pressupost de la pel·lícula fa que tot el que és permès en els dibuixos animats (em refereixo a efectes especials, màgia i fantasia...) sigui possible en un film amb personatges de carn i ossos. 

3 raons per veure-la: 
  1. Fotografia i el vestuari. 
  2. La sabata és realment una joia. 
  3. Per la interpretació de Lily James. 
La meva puntuació: ⭐⭐⭐ 8.5 sobre 10 [G: 8.5 / F: 8.5 / I: 8 / BSO: 8.5 / V: 9] 

Curiositats: 
  • Inicialment es va pensar en Emma Watson pel paper principal. 
  • La sabata està feta a la seu de Swarovski a Àustria. 
  • El vestit de la Ventafocs està fet amb 240 metres de tela i 10.000 vidres de Swarovski. 
  • Es van fer 9 còpies del vestit.
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Filmaffinity
- Sensacine
- Rotten Tomatoes Trailers (Canal Youtube)



Comentaris