La sireneta, 2023

Sinopsi:
Ariel, la filla petita del rei Tritó, s'enamora del Príncep Eric. Però les sirenes tenen prohibit interactuar amb els humans. 
Títol original: The little mermaid
Direcció: Rob Marshall
País: Estats Units 
Guió: Jane Goldman, David Magee
Música: Alan Menken, Lin-Manuel Miranda
Fotografia: Dion Beebe
Repartiment: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Javier Bardem, Melissa McCarthy, Jessica Alexander, Noma Dumezweni, Art Malik, Awkwafina.
Gènere: Fantasia
Durada: 135 minuts
Classificació per edats: Per a tots els públics

"No veig com un món que fa coses tan meravelloses pot ser dolent"
(Ariel - Halle Bailey)

Remake d'acció real de la pel·lícula, també de la productora Disney, de 1989 d'animació. És una repetició de la història, realment molt fidel com les últimes reinterpretacions en acció real. La protagonista està realment a l'altura del personatge: es defensa molt bé amb la veu i com a cantant. El càsting està molt ben realitzat i la troballa de Bailey realment és un encert i una gran perla. L'únic problema que realment trobo és que està envoltada de personatges creats per CGI sense gens de cartoon i es nota una mica que està actuant envoltada d'una pantalla verda, els personatges no tenen cap expressivitat. Potser de tots els personatges creats en CGI el millor és Scuttle, interpretat per Awkwafina que li dóna bastanta personalitat; sense dubtar gens el més fluix és en Flounder, que no té ni pes en la història, tot el contrari de la pel·lícula de 1989. 
El film encerta a l'hora de desenvolupar la personalitat i el personatge d'Eric, ja que en la història inicial era molt pla i en aquesta nova versió s'intenta buscar un perquè dels seus actes o si més no un objectiu. No obstant això, el personatge d'Úrsula està molt poc definit i és menys rodó que en la història d'animació. Javier Bardem intenta donar personalitat al rei Tritó però el guió és el que és... Reconec que en alguns moments vaig tenir vergonya aliena i algun riure a l'hora de veure el seu personatge, però en el fons fa una interpretació prou digne, això sí, un gran encert posar una armadura al personatge i no presentar-lo com a la pel·lícula d'animació.  
S'afegeixen 50 minuts de metratge, que suposen unes quantes cançons noves escrites per Miranda: algunes d'elles interessants (com per exemple el rap que fa Scuttle) i d'altres no tant. La fotografia, el color, la il·luminació són molt adequats i interessants.  

En positiu: 
- El pes de la pel·lícula és a mans de Halle Bailey i obté un resultat molt digne. 

En negatiu: 
- Personatges en CGI: Sebastian, Scuttle i Flounder. 

La meva puntuació: ⭐⭐ 7,6 sobre 10  [G: 7,5 / F: 8,5 / I: 7 / BSO: 7 / V: 8] 

Curiositats: 
  • Maya Hawke va audicionar per a interpretar Ariel. 
  • Terry Crews era un dels candidats a rei Tritó. 
  • Es va utilitzar la tècnica de filmació Dry-for-wet, on els actors estan suspesos amb un sistema d'arnesos i contrapesos. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Filmaffinity
- Viquipèdia
- Espinof
- E-cartelera
- Walt Disney Studios (Canal oficial / Youtube)



Comentaris