Les millors bandes sonores del cinema

Aquest dissabte a la secció Llistats de pel·lícula trobem les millors bandes sonores originals o al menys les meves preferides. 

Allò que el vent s'endugué, 1939. Composició de Max Steiner. Nominat a l'òscar per a la millor banda sonora, tot i que no el guanya ja que aquell any se l'endú la pel·lícula "El màgic d'Oz" de Herbert Stothart. El tema principla es titula "Tara". 

Cantant sota la pluja, 1952. Composada per Nacio Herb Brown, Lennie Hayton i Arthur Freed. És considerada un gran clàssic cinematogràfic. El ball i la cançó "Singing in the rain" és una icona del món del cinema. 

La pantera rosa, 1963. Composició de Henry Mancini. El disc de la banda sonora va guanyar nombrosos premis. La pista principal i els títols de crèdits inicials on una pantera rosa interactua amb les lletres dels crèdits de diferents formes és una joia de la història del cinema. 

John Williams
El Padrí, 1972. Composada per Nino Rota. Globus d'Or a la millor banda sonora. BAFTA a la millor música i també un Grammy a la millor banda sonora original. 

Tauró, 1975. Música de John Williams. Òscar a la millor banda sonora i al millor so. Amb tan sols 3 o 4 notes principals aconsegueix crear un ambient sinistre, lent però accelerant-se a mesura que la bèstia decideix atacar la seva presa. 

La guerra de les galàxies, 1977. També amb la música de John Williams. Música molt popular i respectada del seu treball aclamat de la història del cinema. Sobretot la trilogia inicial, tot i que potser per ser més propera a la meva edat m'agrada molt la banda sonora de la segona trilogia. 


La missió, 1987. Escrita per Ennio Morricone. Crec que és una de les més importants i més conegudes del món del cinema. Aquesta pel·lícula ja té una entrada en el blog. Combina cants corals litúrgics, percussió de nadius americans i guitarres d'influència espanyola.. Guanyadora del Globus d'Or a la millor banda sonora i el BAFTA a la millor música. 

El Rei Lleó, 1994. Escrita i composada per Hans Zimmer. Pel·lícula produïda per Walt Disney. Amb cançons de Elton John. Rep els òscars a la milor cançó original "Can you feel the love tonight" per a Elton John i l'òscar a la millor banda sonora per a Hanz Zimmer. 

El senyor dels Anells, 2001 - 2004. Composada per Howard Shore. Una de les millors bandes sonores de la història del cinema, a l'igual que les pel·lícules. Rep nombrosos òscars. 

Hans Zimmer
Interstellar, 2017. Música també de Hans Zimmer. Amb una gran sinergia entre el compositor i el director de la pel·lícula (Christopher Nolan), és una de les millors bandes sonores de la història del cine. Amb una base de piano, algunes cordes i basant-se en "crescendos" és senzilla però magistral. Molt bona successora de "2001, Odissea a l'espai". 


 Referències
- Viquipèdia

Comentaris