L'imperi contraataca, 1980

Sinopsi:
L'Imperi Galàctic amb Darth Vader al cap davant va a la recerca de Luke Skywalker i l'Aliança Rebel. Luke estudia la força sota les ordres del mestre Yoda. Vader captura a Han Solo i a la princesa Leia i Luke ha d'interrompre el seu aprenentatge per anar a salvar-los. 
Títol original: The Empire Strikes Back
Direcció: Irvin Kershner
País: Estats Units
Guió: George Lucas
Música: John Williams
Fotografia: Peter Suschitzky
Repartiment: Mark Hamill, Harrisond Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, Kenny Baker, David Prowse, Peter Mayhew, Frank Oz, Alec Guiness, Clive Revill. 
Gènere: Ciència Ficció 
Durada: 124 minuts
Classificació per edats: Per a tots els públics
Premis: 
- Òscar al millor so. 

"Ves amb compte amb la ira, la por, l'agresivitat. El costat obscur ells són. Una vegada que entres en el sender fosc dominarà el teu destí per a sempre."
(Mestre Yoda - Frank Oz) 

Fa un any feia tribut a Star Wars per la setmana del 4 de maig amb la primera pel·lícula estrenada de la saga: "Una nova esperança", l'episodi IV. Un any després continuo amb la segona part de la primera trilogia inventada per George Lucas. Estrenada 3 anys després les personatges continuen allà on s'havien quedat en la primera part. 
Aquesta part no està dirigida per George Lucas, igual que la tercera pel·lícula, no obstant sí que n'és el guionista. Els efectes especials segueixen sent molt especials i la banda sonora segueix sent a mans de John Williams i per tant igual d'excel·lent que a l'episodi IV. 

En positiu: 
- Molt bona interpretació de Frank Oz. 
- Escena molt famosa entre Darth Vader i Luke Skywalker. 
- La Banda sonora. 

La meva puntuació: ⭐⭐ 7.8 sobre 10. [G: 8 / F: 8 / I: 7 / BSO: 8 / V:8] 

 Curiositats: 
  • El començament del rodatge va haver de retardar-se per un incendi en el set 3. 
  • En mig del rodatge a Noruega va sorgir una tempesta de neu que es va aprofitar per gravar a Luke vagant per la neu. 
  • La majoria del rodatge Carrie Fisher va haver d'estar a sobre una caixa per la diferència d'altura amb Harrison Ford. 
  • George Lucas va pagar la pel·lícula amb els beneficis de la primera part i demanant un crèdit. No va voler ser produït per un gran estudi. 
  • Harrison Ford no volia sortir a la pel·lícula i va demanar que matessin el seu personatge. George Lucas no hi estava d'acord i va optar per congelar-lo en "carbonita" i així sempre quedava l'opció de poder recuperar el personatge si Harrison canviava d'opinió. 
  • George Lucas volia que nominessin a Frank Oz com a millor actor de repartiment, però l'acadèmia no el va considerar nomenable la interpretació d'un actor que s'expressava amb un ninot. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- E-cartelera
- Filmaffinity 
- Star Wars (Canal oficial / Youtube)






Comentaris