Pel·lícules favorites de Sir Michael Gambon

Aquest dijous passat, 28 de setembre, ens deixava l'actor Michael Gambon. Aquest fet, em fa dedicar una entrega extra de la secció Llistats de Pel·lícula dedicada a ell. 

Nascut a Irlanda el 19 d'octubre de 1940 va participar en multitud de pel·lícules per al cinema i a la televisió. El 1998, la Reina Elizabeth II li va imposar el títol de Knight Bachelor tot i tenint la nacionalitat irlandesa. Va rebre multitud de premis entre ells: 4 premis BAFTA com a millor actor de televisió per a El detectiu cantant el 1986, Esposes i filles de 1999, Longtitude de l'any 2000 i Perfect Strangers de 2001. També va rebre dos premis del Sindicat d'actors com a millor repartiment per Gosford Park, 20o0 i per El discurs del Rei, 2010. 

A continuació alguns dels seus treballs en els que va participar. 


Sleepy Hollow, 1999. Dirigida per Tim Burton. Protagonitzada per Johnny Depp i Cristina Ricci. En aquest film interpreta el paper del pare de la protagonista i del líder del poble on passen els assassinats. 


Gosford Park, 2000. Dirigida per Robert Altman. En una casa de la campinya anglesa una multitud de persones de l'alta societat es reuneixen per participar en una cacera. Durant la nit del cap de setmana succeeix un assassinat. La pel·lícula vol mostrar el sistema de classes britànic durant els anys 30. Trobareu la ressenya d'aquest film al següent enllaç. Gosford Park, 2001. 


El discurs del Rei, 2010.
Dirigida per Tom Hopper. Interpretada per Colin Firth i Geoffrey Rush, interpreta a Jordi V, pare del protagonista. Trobareu la ressenya d'aquest film al següent enllaç. El discurs del Rei, 2010. 



Emma, 2009.
Dirigida per Jim O'Hanlon. Creada per a la televisió i de 3 capítols està protagonitzada per Romola Garai i Jonny Lee Miller. Aquí Gambon interpreta al pare de Emma, el Senyor Woodhouse. Trobareu la ressenya d'aquesta minisèrie en el següent enllaç. Emma, 2009. 


Donetes, 2017. Dirigida per Vanessa Caswill i també de 3 episodis per a la televisió. Interpretada per Maya Hawke, Willa Fitzgerald, Kathryn Newton, Annes Elwy, Emily Watson i Angela Lansbury. Aquí interpreta al Senyor James Laurence, veí de les donetes. 

Saga Harry Potter. A partir de la tercera pel·lícula i després de la mort de Richard Harris va passar a interpretar a Albus Dumbledore fins a acabar tota la saga. Aquest personatge va ser el que el va fer més famós i conegut, tot i que la seva filmografia ja era molt prolífica abans de començar a interpretar-lo. Podeu trobar les ressenyes de les pel·lícules en el següents enllaços. Harry Potter i el presoner d'Azkaban, 2004. Harry Potter i el calze de foc, 2005. Harry Potter i l'Orde del Fènix, 2007. Harry Potter i el misteri del príncep, 2009. Harry Potter i les Relíquies de la Mort, 2010 - 2011



Referències
- Viquipèdia

Comentaris