Emma, 2009

Sinopsi:
Una jove, rica i bonica es pensa que té un do especial per fer que dues persones s'enamorin i es casin. Intenta que la seva amiga Harriet rebutgi una proposta de matrimoni per a trobar una parella millor. 
Títol original: Emma 
Direcció: Jim O'Hanlon
País: Regne Unit
Guió: Sandy Welch
Música: Samuel Sim 
Fotografia: Adam Suschitzky
Temporades: 1 temporada 
Episodis: 4 
Repartiment: Romola Garai, Rupert Evans, Louise Dylan, Sir Michael Gambon, Jodhi May, Jonny Lee Miller, Dan Fredenburg, Robert Bathurst, Tamsir Greig, Poppy Miller. 
Gènere: Drama romàntic 
Durada: 240 minuts (episodis d'una hora) 
Premis: 
- Emmy a la millor perruqueria. 

"El que és tolerable en la joventut és intolerable en l'edat madura". 
(Jane Austen) 

Si la setmana passada fèiem una ressenya sobre la pel·lícula de l'any 1996, més de 10 anys després, a l'any 2009 la BBC realitzava una mini sèrie sobre la mateixa novel·la. Com la majoria de les adaptacions que realitza la BBC té un molt bon guió i una molt bona fotografia, així com els vestuaris i la perruqueria dignes del premi emmy que rep. 
Les interpretacions estan molt bé i el fet de tenir a Sir Michael Gambon en el paper del pare hipocondríac i preocupat de l'Emma és un plus assegurat. L'actor dóna un to molt còmic a la sèrie que fa que sigui molt divertida i entretinguda. 
El desembre de 2020 va ser estrenada als cines una nova interpretació de la novel·la amb Anya Taylor-Joy com a protagonista i dirigida per Autumn de Wilde. 

3 raons per veure-la: 
  1. Fotografia i vestuari
  2. Interpretació de Michael Gambon
  3. Interpretació de Romola Garai. 
La meva puntuació: 8.7 sobre 10 [G: 8.5 / F: 9 / I: 9 / BSO: 8 / V: 9]  

Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia 
- FilmaffinityComentaris