Actors que han interpretat a Hercule Poirot

Aquest mes s'estrena als cinemes la tercera adaptació d'una novel·la de l'Agatha Christie de les mans d'en Kenneth Branagh. Tot i així hi ha multitud d'actors que s'han posat a la pell del personatge, per tant aquest mes la secció de Llistats de Pel·lícula està dedicada a tots els actors que han interpretat a Hercule Poirot


Albert Finney.
A la pel·lícula dirigida per Sidney Lumet de 1974: Assassinat a l'Orient Express. Ha estat l'únic en aconseguir una nominació a l'Òscar per al personatge de Poirot i considerat el millor Poirot de la història del cinema. Trobareu la ressenya a aquesta pel·lícula en el següent enllaç. Assassinat a l'Orient Express, 1974. 

Peter Ustinov. Interpretant al personatge a la gran pantalla tres cops i tres cops més per a la televisió. En el cine i per primer cop a Mort al Nil, de 1978. Per segon cop, a Maldat sota el sol, de 1982 i sis anys més tard a Cita amb la mort, de 1988. A les versions per a televisió en els capítols: Tretze a sopar, de 1985 i a l'any 1986 a La bogeria de l'home mort i a Assassinat en tres actes


David Suchet.
A la sèrie Poirot d'Agatha Christie. Durant 1989 fins a finals de 2013 i en alguns països emesa fins 2014. Interpreta al personatge durant 70 episodis i durant 25 anys. És l'actor que ha fet el personatge durant més temps. Nominat a un BAFTA TV a millor actor com a Poirot. 


Kenneth Branagh.
És l'únic actor que també s'ha dirigit ell mateix interpretant al personatge. També és el que té el bigoti més llibertí i li ha afegit un accent francès. S'han fet 3 adaptacions, la primera Assassinat a l'Orient Express, el 2017; la segona, Mort al Nil, el 2021 i l'última que s'estrenarà el 15 de setembre d'aquest 2023: A Haunting in Venice. Totes tres amb un gran elenc d'actors i molt coneguts.  


John Malkovich.
A l'adaptació de la BBC dels Assassinats de l'Abecedari, de l'any 2018. És una mini-sèrie amb 3 parts que va rebre molt bones crítiques i amb un Poirot bastant convincent. 

Austin Trevor. A la pel·lícula Coartada, de 1931. Dirigida per Leslie S. Hiscott. És una adaptació de l'obra de teatre Alibi de Michael Morton de 1928. Està basada en la novel·la l'Assassinat de Roger Ackroyd. Surt a dues adaptacions més fent de Poirot, a Cafè negre, de 1931 dirigida pel mateix director i a Lord Edgware mor, de 1934 dirigida per Henry Edwards. Està caracteritzat per ser una adaptació de Poirot sense bigoti. 


Ian Holm.
A l'adaptació per a televisió d'Assassinat per a un llibre, de 1987. En aquest film s'imagina un escenari on Poirot s'enfronta a l'Agatha Christie per haver-lo matat a la novel·la Teló


Tony Randall.
A  la pel·lícula Els assassinats de l'alfabet de 1965. Dirigida per Frank Tashlin i basada en la novel·la El misteri de la guia de ferrocarrils. Aquesta adaptació ha estat considerada la més còmica del personatge. 

Alfred Molina. A la versió per a televisió d'Assassinat a l'Orient Express. Dirigida per Carl Schenkel a l'any 2001 i amb una actualització de la novel·la al segle XXI. Tant l'adaptació com la interpretació del personatge no van rebre grans bones crítiques. 



Referències
- Viquipèdia

Comentaris