Pel·lícules per a l'estiu

Hem arribat al mes d'agost, això vol dir calor, aigua, vacances i descans. Una forma d'entreteniment pot ser, perfectament, veure una pel·lícula. Aquest mes a la secció Llistats de Pel·lícula, algunes pel·lícules que poden estar bé per veure-les en aquesta època de l'any. Trobarem una mica tots els gèneres: Clàssics, intriga, comèdies, comèdies romàntiques, animació i infantils per als més petits, i també algun drama. 

Vacances a Roma, 1953. Dirigida per William Wyler. No és el primer cop que aquesta comèdia romàntica apareix en aquesta secció. Protagonitzada per l'Audrey Hepburn i en Gregory Peck explica la història d'una princesa que s'escapa del palau on esta allotjada i passa un dia de llibertat per la ciutat de Roma. 


Atrapa a un lladre, 1955.
Dirigida per Alfred Hitchcock i interpretada per Cary Grant i Grace Kelly. Com totes les pel·lícules d'aquest director aquesta és la recomanació d'intriga. Basada en la novel·la de David Dodge. En aquest film Kelly interpreta a una jove herva durant el seu estiu a la riviera francesa on passen un seguit de robatoris. 


El llarg i càlid estiu, 1958.
Dirigida per Martin Ritt. És una adaptació lliure de la novel·la The Hamlet de William Faulkner, també és d'intriga o thriller i està protagonitzada per Paul Newman i Joanne Woodward. Explica la història d'en Ben Quick durant un estiu a un petit poble de Mississipí on és acusat injustament de calar foc a un graner. 

Dirty Dancing, 1987.
Dirigida per Emile Ardolino. Tampoc és el primer cop que surt aquest film en aquesta secció del blog, en aquest cas està molt clar. L'acció passa en un estiu, concretament el de l'any 1963 en el centre turístic Kellerman's on una família passa les seves vacances en ell. Aquí la protagonista s'enfrontarà a un món que li és completament aliè i s'enamora del professor de dansa del centre. Drama romàntic, tot un clàssic per a una bona tarda d'estiu. Trobareu la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. Dirty Dancing, 1987. 

Tu a Londres i jo a Califòrnia, 1998. Dirigida per Nancy Meyers. És un remake de la pel·lícula de 1961 titulada Tu a Boston i jo a Califòrnia. Està protagonitzada per Lindsay Lohan, Dennis Quaid i Natasha Richardson. Tracta sobre dues bessones que es troben en un campament d'estiu americà després d'haver estat separades al néixer. És una molt bona comèdia que va rebre molt bones crítiques, al meu parer és d'aquelles creacions on és molt millor el remake que el film original. 


Manolito Gafotas, 1999.
Dirigida per Miguel Albaladejo. Seguim amb una comèdia, aquest cop molt divertida, basada en la sèrie de llibres escrita per Elvira Lindo. Arriba l'estiu a Carabanchel Alto, en Manolito haurà de passar l'estiu a casa seva, amb calor, el seu germà, el seu avi i la seva mare però aquest estiu anirà amb el seu pare, camioner de professió, en una ruta amb ell. 


L'enginyós Mr. Ripley, 1999.
Dirigida per Anthony Minghella. Tornem al gènere del thriller. Basada en la novel·la de Patricia Highsmith escrita el 1955. Interpretada per Matt Damon, Jude Law i Gwyneth Paltrow. Els personatges passaran una de les estades de vacances a la toscana italiana. 


Lilo i Stitch, 2002.
Dirigida per Dean DeBlois i Chris Sanders. Producció de Disney i pel·lícula d'animació. És el clàssic número 42. És una pel·lícula que va estar infravalorada, amb una història molt divertida on un extraterrestre (Stitch) aterra a Hawai, i on una nena (Lilo) l'adopta com a gos. 


Mamma mia, 2008.
Dirigida per Phyllida Lloyd. És el musical per excel·lència de l'estiu, amb les cançons del grup ABBA. Ambientada en una illa grega, a l'hotel de la Donna Sheridan. Amb un elenc de luxe capitanejat per Meryl Streep i Amanda Seyfried. 


Barcelona, nit d'estiu, 2013.
Dirigida per Dani de la Orden. Pel·lícula catalana, és una bona comèdia romàntica inspirada en la cançó Jo Mai Mai, de Joan Dausà. Sis històries entrecreuades durant la nit del 18 d'agost de 2013 quan el cometa Rose va passar per cel de Barcelona. 


Captain Fantastic, 2016.
Dirigida per Matt Ross. Aquí tenim un drama, sobre un pare de família que ha passat ens seus últims 10 anys en un bosc remot criant els seus sis fills, aïllats totalment de la vida moderna. Després d'una mala notícia hauran de tornar a la civilització. Interpretada per Viggo Mortensen. 


Vaiana, 2016.
Dirigida per Ron Clements i John Musker. Producció de Disney. Pel·lícula també d'animació. La Moana és la filla del cap d'una tribu de la Polinèsia que és escollida per l'oceà per reunir la mística deessa Te Fiti. Està basada en llegendes polinèsies. 


Diga'm pel meu nom, 2017.
Dirigida per Luca Guadagnino. Drama romàntic ambientat l'estiu de 1983 al nord d'itàlia. Narra la història d'amor entre un adolescent de 17 anys i l'assistent del pare d'aquest. Interpretada per Timothée Chalamet i Armie Hammer. 


Luca, 2021.
Dirigida per Enrico Casarosa. També és una pel·lícula d'animació de la productora Pixar, ambientada a la riviera italiana entre 1950 i 1960. Es centra en la vida de Luca, un nen monstre marí que és capaç de tenir forma humana quan està a la terra i explora la ciutat de Portorosso amb el seu amic Alberto Scorfano. 



Referències
- Viquipèdia

Comentaris