Pel·lícules dirigides per Christopher Nolan

A finals de juliol (el dia 21) s'estrena l'última pel·lícula dirigida per Christopher Nolan. Per tant, aquest mes dedico la secció Llistats de pel·lícula a les seves pel·lícules.


Memento, 2000.
Amb Guy Pearce, Carrie-Anne Moss i Joe Pantoliano com a protagonistes. La pel·lícula està basada en el relat titulat Memento mori escrit pel seu germà Jonathan. El film és de duspens psicològic i misteri i tracta sobre un home que investiga la mort de la seva dona amb una càmera instantània i les notes tatuades al seu propi cos. 

Batman Begins, 2005.
Basada en el personatge de DC Comics amb Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman entre d'altres intèrprets. La història és la primera part d'una trilogia i en aquesta part explica els orígens d'aquest superheroi. Va ser molt ben rebuda a la taquilla i guardonada amb multitud de premis. La banda sonora corre a mans de Hans Zimmer i James Newton-Howard. Trobareu la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. Batman Begins, 2005. 


El truc final, 2006.
També amb Christian Bale com a protagonista, i amb Hugh Jackman. Basada en el llibre del mateix títol escrit per Christopher Priest. La història va d'un il·lusionista que s'obsessiona amb un truc del seu rival i per aconseguir-lo realitzar farà tot allò que li sigui possible. 


El cavaller fosc, 2008.
Segona pel·lícula de la trilogia sobre Batman. En aquesta part apareix el personatge de Joker interpretat per Heath Ledger. Galardonada amb molts premis i un òscar pòstum per al propi Ledger. 


Origen, 2010.
Pel·lícula de ciència ficció amb Leonardo DiCaprio encapçalant el repartiment, però també amb Elliot Page, Joseph Gordon-Levitt, Ken Watanabe... Rep quatre premis òscars i nominada a quatre més, el film tracta sobre com implantar una idea en el subconscient d'algú. La Banda sonora també és a mans de Hans Zimmer. Trobareu la ressenya d'aquesta pel·lícula al següent enllaç. Origen, 2010. 


El cavaller fosc: la llegenda reneix, 2012.
Tercera part de la saga de Batman amb Christian Bale com a protagonista. En aquesta part apareix el personatge de Selina Kyle o Catwoman interpretat per Anne Hathaway. També té una molt bona rebuda a les taquilles. En aquesta part la banda sonora només és a mans de Zimmer. 

Interstellar, 2014. Pel·lícula de ciència ficció amb Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine i Matt Damon. La història passa en un futur distòpic on un grup d'astronautes viatge a través d'un forat de cuc per a trobar un nou lloc per a que hi visqui la humanitat. La banda sonora és de Hans Zimmer, i al meu criteri aquesta pel·lícula té la millor banda sonora que s'ha realitzat mai. Trobareu la ressenya d'aquest film en el següent enllaç. Interstellar, 2014. 

Dunkerque, 2017.
Pel·lícula bèl·lica amb Fionn Whitehead, Jack Lowden, Harry Styles i Kenneth Branagh. La història es basa en l'operació Dinamo, una acció militar del Regne Unit amb l'obsjectiu d'evacuar 400000 soldats aliats a França, invandida per l'alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial. La banda sonora també és de Zimmer. 


Tenet, 2020.
Thriller de ciència ficció amb John David Washington, Robert Pattinson. Elizabeth Debicki, Michael Caine i Kenneth Branagh on un agent de la CIA vol controlar el temps per prevenir la Tercera Guerra Mundial. Trobareu la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. Tenet, 2020. 

Oppenheimer, 2023.
S'estrenarà el 21 d'aquest mes. Amb Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr, Florence Pugh i Rami Malek. Basada en la història del físic teòric pare de la bomba atòmica i del projecte Manhattan. 

A part, Nolan ha produït pel·lícules, com per exemple L'home d'acer, 2013 sobre Superman i també les de DC Comics relacionades amb la Lliga de la Justícia.  


Referències
- Viquipèdia

Comentaris