Actrius que han interpretat Elizabeth II

Demà serà el funeral de la Reina Elizabeth II d'Anglaterra, per tant, aquest mes realitzaré una entrada extra dins la secció de Llistats de Pel·lícula del blog dedicat a la Reina Elizabeth II i centrant-lo sobre algunes de les actrius que l'han interpretat algun cop a la gran pantalla. 


Helen Mirren. A la pel·lícula The Queen de l'any 2006 dirigida per Stephen Frears. L'argument gira en torn a la mort de Diana de Gal·les i la repercussió que va tenir aquest fet sobre la família reial britànica. Mirren va rebre l'òscar a millor actriu, el globus d'or també a millor actriu, el BAFTA i el premi del sindicat d'actors. Trobareu la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. La Reina, 2006. 

Freya Wilson. A The King Speech el 2010. Dirigida per Tom Hooper. Freya Wilson interpretava a la princesa Isabel de nena, abans de ser reina, quan ho era el seu pare. Aquesta pel·lícula també va rebre multitud de premis i és molt bona. Trobareu la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. El discurs del rei, 2010. 


Jane Alexander.
A la pel·lícula William and Catherine: A Royal Romance de l'any 2011. Dirigida per Mark Posman. És un telefilm sobre la història i la relació entre el príncep William i Kate Middleton. Interpreten a aquests dos personatges Alice Clair i Dan Amboyer. És una producció del canal de televisió Hallmark Channel

Sarah Gadon. En el film A Royal Night Out del 2015 i dirigida per Julian Jarrold. La pel·lícula es centra en les princeses Elizabeth i Margarett que surten per la nit del Palau de Buckingham per gaudir de les celebracions del Dia de la Victoria, quan els Aliats van guanyar a l'Alemanya nazi. 

Emma Thompson.
A la sèrie Playhouse Presents: Walking the Dogs a l'any 2012. Dirigit per Jeremy Boyle. És una sèrie amb capítols independents d'origen anglès. En el capítol 8 de la primera temporada explica l'incident que va passar en la vida real conegut com l'incident de Michael Fagan, on aquest intrús el 1982 es va ficar al dormitori de la reina. Aquest mateix cas també s'explica a la quarta temporada de la sèrie The Crown


Claire Foy. Temporades 1 i 2 de la sèrie The Crown produïda per Netflix. Sèrie creada per Peter Morgan (guionista de la pel·lícula The Queen). Les primeres dos temporades estan dedicades als primers anys del regnat de la Reina Elizabeth II. La sèrie ha estat molt premiada i en concret Foy ha rebut un Globus d'Or a millor actriu de sèrie de televisió de drama, el 2017 i 2018 respectivament el premi del sindicat actors a millor actriu i el 2017 el Primetime Emmy a millor actriu de sèrie de drama. Trobareu la ressenya d'aquest sèrie en el següent enllaç. The Crown (T1 i T2), 2016 - 2017.

Olivia Colman.
Temporades 3 i 4  de la sèrie The Crown. En aquestes dues temporades s'explica el període de la maduresa del personatge. Colman al igual que Foy també rep molts premis entre ells un Globus d'Or a millor actriu de sèrie de televisió de drama, el premi del sindicat d'actors al millor repartiment de drama i també un Primetime Emmy. Trobareu la ressenya d'aquestes temporades de la sèrie en el següent enllaç. The Crown (T3 i T4), 2019 - 2020.

Imelda Staunton. Temporades 5 i 6 de la sèrie The Crown. Acabaran i rodoniran la sèrie de Netflix. La cinquena temporada s'espera que s'estreni el novembre d'aquest any (2022). En principi la temporada 5 arribarà fins a la dècada de 1990. També formen part de l'elenc Jonathan Pryce, Dominic West, Leslye Manville, Elizabeth Debicki entre d'altres. 

Stella Gonet.
A la pel·lícula Spencer de l'any 2021. Pel·lícula protagonitzada per Kristen Stewart. Dirigida per Pablo Larraín. Gonet és una actriu escocesa que ha realitzat molts papers a la BBC theatre. Trobareu la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. Spencer, 2021. 



Jeanette Charles. Imitadora llegendària de la reina en més de 30 ocasions. En múltiples pel·lícules com Austin Powers in Golmember, The Naked Gun: From the Filers of Police Squad protagonitzada pel Leslie Nielsen o multitud de programes de televisió, anuncis de televisió de tot el món, inauguracions de supermercats, entrega d'un disc de plata al grup musical Queen. Aquesta actriu va treballar molt dur i va passar moltes hores perfeccionant la veu i els moviments, es va retirar el 2014 a causa d'una malaltia d'artritis. 


Referències
- Viquipèdia
- Fotogramas

Comentaris