Musicals de Broadway portats al cinema

Avui a la secció dels dissabtes sobre Llistats de pel·lícula, trobem els millors musicals de Broadway portats al cinema. Ordenats cronològicament és una llista totalment subjectiva i els meus musicals favorits i més famosos. 

Broadway és el districte teatral de Manhattan, a Nova York. Està format per 38 teatres que es troben localitzats al voltant de Times Square, la majoria de les obres que s'hi representen són musicals. 

1. West Side Story, 1961. Present a Broadway des de 1957 de la mà de Robert Wise. Ell mateix va ser l'encarregat de dirigir la versió cinematogràfica que fins i tot guanyaria un òscar per fer l'adaptació. En total va guanyar 10 estatuetes. 
West side story tracta sobre l'enamorament de dues persones que pertanyen a bandes diferents d'Estats Units. És una versió moderna de Romeu i Julieta de Shakespeare amb unes cançons i uns balls molt innovadors per l'època. La música va ser composta per Leonard Bernstein. 

2. My Fair Lady, 1965. Musical present a Broadway des de 1956 i és la obra de teatre que ha estat més temps als escenaris de Nova York. La setmana passada ja sortia, aquesta pel·lícula com a una de les meves preferides protagonitzada per l'Audrey Hepburn, és un dels musicals més importants de la història del cine. 

3. The Sound of Music, 1965. Coneguda com a "Somriures i llàgrimes" va estar als teatres entre 1959 i 1962. El mateix Robert Wise va decidir fer la versió per als cinemes i també es va endur 5 premis òscars. Julie Andrews va ser la protagonista de la pel·ícula. 
La història tracta sobre una institutriu que és contaractada pel pare d'una família que es vidu i que té set fills. La mainadera i el pare acaben enamorant-se. Trobareu la ressenya de la pel·lícula clicant a continuació. Somriures i llàgrimes, 1965.

4. Cabaret, 1972.
A Broadway des de 1966. La pel·lícula es basa vagament en el musical. Protagonitzat per Liza Minnelli i dirigida per Bob Fosse es va endur 8 premis òscars. 
El musical tracta sobre la vida de la Sally, una cantant que actua al Kit Kat Klub a Berlín als anys 1930 i lloga una habitació a en Brian, un professos d'anglès reservat i universitari. 

5. Grease, 1978. Als teatres des de 1971 dirigida per June Pyskacek. La pel·lícula va ser protagonitzada per John Travolta i per Olivia Newton-Jones i tracta sobre la història d'amor entre dos joves molt diferents: una estudiant de bona família i un rocker. Trobareu la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. Grease, 1978. 

6. Chicago, 2002.
Estrenada a Broadway el 1975 amb el llibret de Bob Fosse i Fred Ebb, va estar 3 anys en cartell. No va ser fins al 2002 que arribaria la versió cinematogràfica dirigida per Bill Condon i protagonitzada per Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger i Richard Gere. 
Explica la història de dues criminals que estan disposades a fer qualsevol cosa per evitar la pena de mort i fer-se famoses. 
7. Dreamgirls, 2006. Musical estrenat el 1981. Versió als cinemes també dirigida per Bill Condon i protagonitzada per Jamie Foxx, Beyoncé, Jennifer Hudson i Eddie Murphy. 
Tracta la història sobre un trio vocal entre els anys 1960 i 1970 inspirat en "The Supremes" en que es fa famós. 

8. Sweeney Todd,
2007. A Broadway des de 1979. Dirigida per Tim Burton als cinemes i protagonitzada per Johny Depp i Helena Bonham-Carter. 
Explica la història d'un barber molt peculiar que assassina els seus clients que es converteixen en matèria prima de la senyora Lovett. 

9. Mamma Mia, 2008. A broadway des de 2001 però a Londres des de 1999. La pel·lícula arriba als cinemes el 2008 protagonitzada per Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth i Stellan Skarsgård. Amb la banda sonora de ABBA i amb Benny Anderson i Björn Ulvaeus com a productors. Van realitzar una seqüela l'any 2018. 

10. Els miserables, 2012.
A Broadway des de 1987 però amb el seu debut a París el 1980. Arriba als cinemes el 2012 com a musical. (Ja s'havien adaptat al cinemes versions no musicals dels miserables). Amb Hugh Jackman, Anne Hathaway, Russell Crowe, Eddie Redmayne, Amanda Seyfried, Helena Bonham-Carter i Sacha Baron Cohen com a protagonistes. Explica els fets de la revolució francesa de 1815 i basada en la novel·la de Victor Hugo.  


Referències
- Viquipèdia

Comentaris