Pel·lícules favorites de James Earl Jones

El passat 9 de setembre ens deixava l'actor James Earl Jones. La secció Llistats de Pel·lícula va dedicada a alguns dels seus treballs. 

Nascut a Arkabutla, Mississipí el 1931, és una de les veus més reconegudes de la indústria del cinema de Hollywood. Guardonat amb un Òscar honorífic el 2011 per tota la seva trajectòria professional. 


Trilogia Inicial de Star Wars. Va donar la veu al personatge de Darth Vader, el paper era interpretat per David Prowse i James Earl Jones el doblava en postproducció perquè segons George Lucas el marcat accent anglès de Prowse no era adequat per al paper. Jones no va ser acreditat per aquesta feina en les dues primeres pel·lícules de la trilogia, tot i que més tard amb el rellançament de la primera part el 1997 sí que el van acreditar. Ell era dels que pensaven que donar la veu formava part dels efectes especials i no calia sortit als crèdits. No obstant això, la seva veu era tan identificada i rellevant que va deixar posar el seu nom als crèdits de la tercera part de la trilogia. Podeu trobar la ressenya de les pel·lícules en els següents enllaços. La guerra de les Galàxies. Una nova esperança, 1977. L'imperi contraataca, 1980. El retorn del jedi, 1983. 

El Rei Lleó, 1994.
Em aquesta pel·lícula interpreta la veu de Mufasa. Icona del món Disney. Va posar veu al mateix personatge amb la versió de 2019 dirigida per Jon Favreau. Podeu trobar la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. El Rei Lleó, 1994


Jesús de Natzaret, 1977.
Minisèrie dirigida per Franco Zeffirelli on interpreta al Rei Baltasar. 

La caça de l'octubre Vermell, 1990.
Dirigida per John McTiernan i basada en al novel·la del mateix títol escrita per Tom Clancy i la primera d'un seguit basades en el personatge de Jack Ryan interpretat per Alec Baldwin. Tot i que el protagonisme de la pel·lícula se'l va endur Sean Connery. Jones interpretava a l'almirall James Greer. 


Fantasia 2000, 1999.
Presenta el curt del Carnaval dels Animals interpretant-se a ell mateix. Ho fan diferents actors que han tingut certa relació rellevant amb Disney. 


Referències
- Viquipèdia

Comentaris