Actrius que han interpretat a Maria Magdalena

Aquest dissabte la secció Llistats de Pel·lícula està dedicada a algunes actrius que han interpretat en algun moment de la seva carrera al personatge bíblic de Maria Magdalena


Carmen Sevilla. A Rei de Reis, el 1961. Nascuda el 1930 a Sevilla amb una carrera bastant prolífica tant amb pel·lícules espanyoles com hollywoodenses durant els anys 50 i 60. Va ser presentadora del programa de TVE1 Cine de Barrio durant molts anys fins ser substituïda pels oblits que patia en els seus inicis de patir Alzheimer. Mor al junt de 2023 amb 92 anys. 

Yvonne Elliman.
L'any 1973 al musical Jesuschrist Superstar. Compost per Andrew Lloyd Webber i realitzada moltes vegades al teatre i amb diferents versions per a la televisió al llarg de tots els anys. Nascuda a Honolulu el 1951 i nominada als Globus d'Or per la interpretació de la cançó I Don't know how to love him d'aquest mateix musical i coneguda arreu del món. 

Anne Bancroft.
A la minisèrie titulada Jesús de Natzaret de l'any 1977, dirigida per Franco Zeffirelli. Va néixer el 1931 a Nova York en una família d'immigrants italians. El seu paper més conegut va ser el de Mrs. Robinson a la pel·lícula El Graduat. Es va casar amb Mel Brooks i van rodar diferents pel·lícules junts com Ser o no Ser, l'any 1983. 


Barbara Hershey.
A l'any 1988 a l'Última temptació de Crist, dirigida per Martin Scorsese. Va rebre la nominació al globus d'Or a millor actriu de repartiment per aquest paper. Nascuda el 1948 a Hollywood a Califòrnia, té una carrera molt prolífica. 

Miranda Richardson.
L'any 2000 a L'home que feia miracles, dirigida per Stanislav Sokolov. Una pel·lícula creada en stop-motion, on Miranda hi posa la seva veu per al personatge. Va néixer el 1958 a Southport, a Anglaterra. També ha tingut una carrera molt prolífica. 


Monica Bellucci.
L'any 2004, dirigida per Mel Gibson a la Passió de Crist. Neix el 1964 a Città di Castello, és una model i actriu italiana que inicialment va començar com a model i després amb petites intervencions a pel·lícules es va fer un lloc com actriu. 


Paz Vega.
A la minisèrie de l'any 2011, titulada Maria de Natzaret. De producció hispano-italiana per la productora Mediaset. Neix el 1976 a Sevilla, actualment viu a Los Angeles. Té una carrera considerable de cinema i televisió espanyol i els últims anys ha fet pel·lícules estatunidenques. 


Mel Chisholm.
A Jesuschrist Superstar al teatre a Regne Unit durant el 2012. Interpreta a Maria Magdalena obtenint molt bones crítiques. Nascuda el 1974 a Liverpool i més coneguda com a Mel C va sortir a la fama com a membre del grup musical Space Girls


Rooney Mara.
A Mary Magdalene de l'any 2017. Pel·lícula biogràfica del personatge, dirigida per Garth Davis. Va néixer el 1985 a Nova York. És una actriu amb multitud de premis i nominacions a òscars i globus d'or. Comença la seva carrera en el cinema independent, la seva carrera despunta quan interpreta a Lisbeth Salander a The girl with the dragon Tatoo, de 2011. 

Maria Fernanda Yepes.
A Maria Magdalena, de 2018. Sèrie mexicana de televisió amb 60 episodis, per al canal de televisió Azteca 7. Expliquen la història com una telenovel·la sud-americana. 



Referències
- Viquipèdia

Comentaris