Pel·lícules de Dakota Johnson

Aquest mes s'estrena l'última pel·lícula que ha fet Marvel Studios sobre una superheroïna que s'anomena Madame Web. Aquesta superheroïna serà interpretada per Dakota Johnson. Avui, a la secció Llistats de Pel·lícula, les pel·lícules que ha realitzat fins al moment aquesta actriu. 


La xarxa social, 2010. Dirigida per David Fincher. És una pel·lícula biogràfica sobre Mark Zuckerberg i sobre les serves implicacions morals i la construcció del seu imperi bilionari. Com algú tan poc sociable pot arribar a connectar a tantes persones. En aquest film Johnson interpreta a Amelia Ritter, una estudiant de la universitat de Stanford.


Beastly, 2011. Dirigida per Daniel Barnz. Protagonitzada per Alex Pettyfer i Vanessa Hudgens és una adaptació moderna del conte de la Bella i la Bèstia però amb tocs fantàstics. Aquí Johnson interpreta a Sloan Hagen, una estudiant del mateix institut que els protagonistes, és un paper petit. 


For Ellen, 2012. Dirigida per So Yong Kim. En Joby Taylor és un músic de rock que viatja al seu petit poble per a divorciar-se, pensa en la possibilitat de perdre la custodia de la seva filla Ellen per fer-ho, i en la seva carrera ja perduda i enfonsada i en ser pare. Està protagonitzada per Paul Dano. Aquí Dakota Johnson interpreta a Cindy Taylor. 


Chloe and Thêo, 2015. Dirigida per Ezna Arenas. És un drama dins del cinema independent. En aquesta història ja és ella la protagonista. Aquest film no va ser llançat als cinemes, té ressenyes no gaire bones. Tracta sobre una jove sense llar a Nova York fa amistat amb un home inuit de l'Àrtic que busca ancians del món del Sud per salvar el seu poble i ella l'ajuda en la recerca. 


Cinquanta ombres d'en Grey, 2015. Dirigida per Sam Taylor - Wood. Amb aquesta trilogia, Johnson es dóna a conèixer amb el seu paper protagonista, interpreta a Anastasia Steele juntament amb Jamie Dornan en el paper de Christian. No deixa de ser un drama romàntic que va tenir multitud de fans. 


Suspiria, 2018. Dirigida per Luca Guadagnino. En el paper de protagonista, interpretant a Susie Bannion, que entra en una escola de dansa justament el mateix dia que una alumna recentment expulsada d'aquesta és assassinada. La jove sospita que l'escola està darrera d'aquest fet. És un remake del clàssic de Dario Argento de 1977. 


The lost daughter, 2021. Dirigida per Maggie Gyllenhaal. Basada en la novel·la de Elena Ferrante. Explica la història d'una dona que en unes vacances s'obsessiona amb una altra dona i la seva filla, que li provoca que tingui records de la seva maternitat primerenca. Aquí Johnson interpreta a Nina. Aquest film ha rebut molts premis i molt bones crítiques. 


Persuasió, 2022. Dirigida per Carrie Cracknell. És una producció de Netflix, on Johnson interpreta a la protagonista, Anne Elliott. Basada en la novel·la de Jane Austen del mateix títol. És una adaptació que es pren bastantes llicències. 




Referències
- Viquipèdia

Comentaris