Millors sèries d'animació americanes

Avui la secció Llistats de Pel·lícula està dedicada a les millors sèries d'animació americanes


Pare de Família: Amb el títol original Family Guy. Creada per MacFarlane, l'any 1999.  Actualment té 21 temporades per a la cadena Fox. Aquesta mateixa cadena ha renovat per a les temporades 22 i 23. Es tracta d'una família on el pare es diu Peter Griffin amb el seu gos Brian, la seva dona Louis i els seus tres fills Meg, Chris i Stewie. 


Els Simpson:
Amb el títol original de The Simpson. Creada per Matt Groening per al canal 20th l'any 1989. Amb 34 temporades i 757 episodis de 25 minuts. És una sàtira de la societat estatunidenca que narra el seu dia a dia de la classe mitja del país. La família està composada pel Homer i la Marge i els seus tres fills: Bart, Lisa i Maggie; viuen a una ciutat fictícia anomenada Springfield. 


Futurama:
Produïda per Matt Groening i David X. Cohen, també per a la cadena Fox dels Estats Units. Tota la sèrie gira entorn a en Fry, un repartidor de pizza que és congelat el 31 de desembre de 1999 i es desperta a la fi d'any de l'any 2999. Llavors treballa en una empresa de repartiment anomenada Planet Express, amb una noia cíclop: Leela i un robot alcohòlic anomenat Bender. Té 8 temporades i actualment s'estan fent nous episodis. 


South Park:
Creada per Trey Parker i Matt Stone. Satiritzen amb humor negre la societat, l'actualitat i la cultura dels Estats Units. La sèrie és protagonitzada per 4 nois: Stan, Kyle, Cartman i Kenny que resideixen a Colorado, un poble fictici. Amb 26 temporades i 325 episodis. 


Bob Esponja:
Amb el títol original SpongeBob. Creada per Stephen Hillenburg. Creada el 1999 i ambientada al fons de l'oceà pacífic en una ciutat submarina anomenada Bikini Bottom. Viu en una pinya amb la seva mascota, que és un cargol que es diu Gary. Treballa en un restaurant d'hamburgueses anomenat Krusty Crab. Té 13 temporades amb 278 episodis. 


Referències
- Viquipèdia

Comentaris