Smiley, 2022

Sinopsi:
Història sobre l'Àlex i el Bruno, els dos somien en tenir una relació més enllà d'un rotllet d'una nit. Un dia es coneixen degut a una equivocació i el que comença com una cita acaba tenint una major transcendència. 
Títol original: Smiley
Direcció: David Martín Porras, Marta Pahissa
País: Espanya
Guió: Guillem Clua
Música: Arnau Bataller
Fotografia: Pol Orpinell
Repartiment: Carlos Cuevas, Miki Esparbé, Pepón Nieto, Meritxell Calvo, Giannina Fruttero, Eduardo Lloveras, Ramon Pujol, Carles Sanjaime, Amparo Fernández, Cedrick Mugisha, Ruth Llopis, Pep Munné. 
Gènere: Comèdia romàntica, minisèrie
Durada: 8 episodis de 35 minuts
Classificació per edats: Per a majors de 16 anys

"Vull una cervesa, una cervesa normal, no vull cap cervesa d'importació, ni una ampolla de luxe ni res, només una cosa, senzilla, fresca, amb sabor."
(Bruno - Miki Esparbé)

Producció de la plataforma de streaming Netflix. Adaptació de l'obra de teatre del mateix títol dirigida per Guillem Clua (el propi guionista). És una comèdia romàntica amb cert drama, però molt divertida i intel·ligent. No obstant això, els homòfobs haurien de fugir d'ella; la resta de públic segur que la gaudeixen. Explica diferents històries d'amor, unes amb més ganxo que altres però totes funcionen molt bé i hi ha molta bona feina darrera. Els capítols s'enllacen fàcilment, hi ha sexe amb una mateixa proporció i amb el mateix tracte de discreció que si es tractés d'una parella heterosexual, això dóna inclusió i veure tot tipus de parelles amb total normalitat. (Fet que en món del cine no hi estem acostumats...)
Té un bon guió, que va més enllà d'un romanç LGTBI, dóna visibilització i normalització de l'homosexualitat i pot ser un bon referent per a futures generacions. Aquesta diversitat és l'emblema de la sèrie. 
No s'hi parla català, realment va tenir molta més campanya de publicitat que el fet de que s'hi parli realment. Només hi ha una subtrama que parlin en aquest idioma i ho fan en la intimitat, no amb tots els personatges. 
Es consumeix molt ràpid, és àgil i de format lleuger però permet jugar amb muntatges paral·lels i pantalles partides. La fotografia i la ciutat de Barcelona funcionen molt bé, emmarca produccions audiovisuals destacant paisatges com els de la sèrie Cites.

En positiu: 
- Fresa i entretinguda. 

La meva puntuació: ⭐⭐ 7,2 sobre 10 [G: 7,5 / F: 7,5 / I: 7 / BSO: 7 / V: 7] 

Curiositats: 
- Produïda per Minoria Absoluta. 
- Rodada a Barcelona. 
- El rodatge comença el maig de 2022. 

Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Espinof
- Cine con n
- Soy de Cine
- Hobby Consolas
- Serielizados
- Sensacine
- Netflix (Canal oficial / Youtube)





Comentaris