Hysteria, 2011

Sinopsi:
El Dr. Joseph Mortimer Granville inventa el primer consolador per tractar el que es coneixia com a histèria femenina: cursava amb insomni, retenció de líquids, inflor abdominal, espasmes musculars, irritabilitat o pèrdua de gana. 
Títol original: Hysteria
Direcció: Tanya Wexler
País: Regne Unit
Guió: Stephen Dyer, Jonah Lisa Dyer
Música: Gast Waltzing
Fotografia: Sean Bobbitt
Repartiment: Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal, Felicity Jones, Rupert Everet, Anna Chancellor, Gemma Jones, Jonathan Pryce.
Gènere: Comèdia
Durada: 100 minuts
Classificació per edats: Per a majors de 12 anys

"De seguida li agafarà el truc. Avui, a una clínica, amb un professional format, aquest és el tractament més efectiu que podem oferir."
(Dr. Mortimer Granville - Hugh Dancy) 

Comèdia entretinguda i divertida. El guió és bastant previsible i realment vist el tràiler, vista la pel·lícula. Tot i així el repartiment treballa molt bé i fan una bona feina, el resultat es deixa veure i es pot passar una estona agradable veient-la. 
La pel·lícula clarament és una comèdia, encara que el tema de rerefons no ho hauria de ser. La hysteria femenina estava considerada com a una malaltia. No va ser fins a mitjan segle XX que es va eliminar del llenguatge de la medicina, però aquest fet és molt proper als nostres temps. Durant el segle XIX, els metges volien alliberar les tensions dels seus pacients des d'una perspectiva completament masclista. La masturbació femenina era alguna cosa completament inexistent i resolien aquesta hysteria amb massatges pèlvics fins fer arribar a la pacient fins al que anomenaven paroxisme histèric
El personatge de la Maggie Gyllenhaal és massa modern per a l'època, i això fa que resulti realment inversemblant, ella no vol gaudir sexualment; vol una igualtat de gènere, igualtat política, i també en el treball i en la família. 
Actualment encara trobem malalties exclusivament femenines que hem d'esperar a ser ateses o que es desenvolupi investigació sobre elles. 
El personatge que interpreta en Hugh Dancy és real, el Dr. Mortimer Granville era un metge, autor, inventor i empresari britànic. Va ser l'inventor d'un vibrador electrònic però a l'adonar-se de certs usos "immorals" va intentar dissociar-se del mal ús del seu producte. 

En positiu: 
- Elenc coral
- Divertida i entretinguda

La meva puntuació: ⭐⭐ 7 sobre 10 [G: 6,5 / F: 7 / I: 7,5 / BSO: 7 / V: 7] 

Curiositats: 
- Originalment l'invent del Dr. Granville va ser anomenat Percusser o Martell de Granville. 

Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Filmaffinity
- Viquipèdia
- El espectador imaginario
- Espinof
- Fotogramas
- El cine en la sombra
- La mente es maravillosa
- Rotten Tomatoes Trailers (Canal Youtube)



Comentaris