Pel·lícules visualment increïbles

Dimecres (7 de juny) s'estrenava a una de les plataformes de streaming (Disney+) la segona part d'Avatar de James Cameron. És per això que dins la secció mensual Llistats de Pel·lícula anirà dedicada a aquells films que visualment són espectaculars


2001, Odissea a l'espai, 1968. Dirigida per Stanley Kubrick. Aquesta pel·lícula de culte ja ha sortit anomenada en aquesta secció algun cop. Visualment té escenes molt dignes. Des de la prehistòria a l'espai o l'existencialisme; ha estat guardonada amb múltiples premis relacionats amb els efectes visuals. 


Blade Runner, 1982. Dirigida per Ridley Scott. Basada parcialment en la novel·la de Philip K. Dick titulada Somien els androides amb ovelles elèctriques?. És una gran pel·lícula de ciència ficció amb una important estètica que influencia a molts cineastes de després. 


Big Fish, 2003. Dirigida per Tim Burton, director amb un propi imaginari visual, no només amb aquesta pel·lícula sinó amb totes les que dirigeix. En aquest film té molt bones escenes com per exemple aquella en que s'atura el temps i el personatge principal s'enamora a primera vista. 


Sin City, 2005. Dirigida per Robert Rodríguez però amb l'ajut de Frank Miller i de Quentin Tarantino. Si parlem de visualització és una pel·lícula molt original, de la mateixa forma que els còmics, realitzats amb blanc i negre i només amb algun toc de color d'allò que vol remarcar, el film segueix el mateix estil. Podeu trobar la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. Sin City, 2005.


Avatar, 2009. Dirigida per James Cameron. La primera part de la saga. Cameron crea un nou món completament visual amb imatges reals i virtuals fusionades en un món fantàstic. Es va realitzar especialment per a ser vista en 3D i es van utilitzar unes càmeres de visió estereoscòpica. Podeu trobar la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. Avatar, 2009. 

La Vida de Pi, 2012. Dirigida per Ang Lee. Basada en el llibre de Yann Martel. Va ser una pel·lícula molt impactant en la seva estrena. Conté grans paisatges de l'oceà, del cel reflectit com un mirall sobre l'aigua, a més del propi tigre que és molt imponent. També va rebre molts premis relacionats amb la fotografia i els efectes visuals però també amb altres categories. 



Referències
- Viquipèdia
- Fotogramas

Comentaris