L'atac dels clons, 2002

Com cada any quan s'acosta el 4 de maig, aquest blog dedica la ressenya de la setmana a la saga d'Star Wars. Aquest any demà serà, 4 de maig, el dia de la Guerra de les Galàxies. Recordeu: May the force be with you. 

Sinopsi: El Consell Jedi li encarrega al jove Anakin  Skywalker la missió de protegir la senadora Amidala, mentre Obi-Wan intenta descobrir qui ha intentat assassinar-la. 
Títol original: Attack of the Clones
Direcció: George Lucas
País: Estats Units 
Guió: George Lucas
Música: John Williams
Fotografia: David Tattersall 
Repartiment: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman, Ian McDiarmid, Christopher Lee, Samuel L. Jackson, Temuera Morrison, Frank Oz, Anthony Daniels, Silas Carson, Ahmed Best, Pernilla August, Rose Byrne. 
Gènere: Ciència Ficció
Durada: 120 minuts
Classificació per edats: Per a tots els públics
Premis: 
- Premi Saturn als millors efectes especials
- Premi Saturn al millor vestuari
- Premi MTV movie a la millor lluita (Christopher Lee) 

"L'aferrament està prohibit, les possessions estan prohibides. La compassió, que és la meva definició d'amor incondicional és central en la vida d'un jedi. Llavors es pot dir que se'ns encoratja a estimar". 
(Anakyn Skywalker - Hayden Christensen) 

Segona part de la trilogia preqüela del món de Star Wars. Situada 10 anys després dels fets que succeeixen a l'Amenaça fantasma. 
Rep crítiques tan bones com dolentes, és millor que la primera part de la trilogia però potser no tan bona com la trilogia inicial dels anys 90. La titllen d'irregular en la història, amb un guió una mica massa simple, amb un excés d'efectes especials creats per ordinador, potser una mica de cartó pedra és justament l'essència de les pel·lícules de Star Wars; no obstant això Christopher Lee sí que rep molt bones crítiques en vers a la seva interpretació. 
La banda sonora és molt bona i inclou temes nous per a la saga i per a la història del cinema. 

En positiu: 
- La banda sonora de John Williams 
- Fotografia i vestuari típic de Star Wars

La meva puntuació: ⭐⭐ 7.9 sobre 10 [G: 7.5 / F: 8 / I: 7.5 / BSO: 8.5 / V:8] 

Curiositats: 
  • En un primer moment es selecciona a Leonardo DiCaprio per interpretar a Anakin Skywalker però se li demana que ho mantingui en secret i ell ho va explicar a la premsa. 
  • Durant l'escena on Anakin venja a la seva mare i mata tota la tribu se sent un crit dient Anakin no! amb la veu de Liam Neeson. 
  • Hayden Christensen va aprendre arts marcials. 
  • Per primer cop el mestre Ioda agafa i utilitza una espasa làser. 
  • És la primera pel·lícula on la càmera es mou cap amunt un cop  acaba el text d'obertura. En totes les pel·lícules ho fa cap avall. 
  • Samuel L. Jackson duu una espasa de color lila, no hi ha una raó transcendent. En una conversa entre l'actor i George Lucas, al director li va semblar bé. 
  • Quan anakin i Amidala arriben a Naboo es veuen tres naus del model del Falcó Mil·lenari. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Filmaffinity 
- Cineol 
- Fotogramas
- Espinof
- Fotogramas 
- Star Wars (Canal oficial / Youtube)



Comentaris