Ressuscitat, 2016

Sinopsi:
El jove centurió romà Clavius rep, per part de Pons Pilat, la missió d'investigar la misteriosa desaparició del cos de Jesús, un predicador natzarè crucificat fa uns tres dies, i sobre els creixents rumors de la seva resurrecció. 
Títol original: Risen
Direcció: Kevin Reynolds
País: Estats Units
Guió: Paul Aiello, Kevin Reynolds
Música: Roque Baños
Fotografia: Lorenzo Senatore
Repartiment: Joseph Fiennes, Tom Felton, Cliff Curtis, Peter Firth, Stewart Scudamore, Luís Callejo, María Botto, Mish Boyko, Mark Killeen, Stephen Hagan, Antonio Gil. 
Gènere: Drama
Durada: 107 minuts
Classificació per edats: Per a majors de 12 anys

"Reviu la cerca més important de la història."
(Promoció de Risen)  

De mans de Reynolds (Robin Hood, príncep dels lladres, 1991 entre d'altres...) és una pel·lícula bastant digna, correcte i original. No és cap superproducció ni cap producte catequètic per projectar en locals parroquials, és un treball cuidat i una posada al dia amb un bon treball actoral, un guió amb un toc original i una banda sonora correcta. És un film de Setmana Santa, però en certa manera pensat per a aquell públic no creient. La història té la peculiaritat que el protagonista no és Jesús, sinó un romà fictici que ens explica la història de Jesús però des d'un altre punt de vista. Encerta amb un perfil detectivesc, que fa amè el seu visionat, i fins i tot amb algun gir curiós que dona cert suspens, tot i que ja sapiguem la resolució abans de veure el film. Tot i així, es mostren els moments claus de la passió de Crist de manera tangencial: la crucifixió és rigorosa, amb els claus als canells i no a les mans, per exemple. 
Respecte a la feina de Fiennes, no crec que sigui el seu millor treball però penso que és prou digne i és ell el que suporta el pes de la pel·lícula. Cliff Curtis dona uns trets molt humans, amb gran simpatia i amb sobrietat.
És una aposta interessant, amb un potencial notable però que no acaba d'explotar totes les seves virtuts, no deixa de ser una pel·lícula tipus clàssica però amb trets avantguardistes. 

En positiu: 
- Guió original

La meva puntuació: ⭐⭐ 7,6 sobre 10 [G: 7,5 / F: 7,5 / I: 7,5 / BSO: 7,5 / V: 8] 

Curiositats: 
  • Es va estrenar en plena Setmana Santa. 
  • Va recaptar 35,5 milions de dòlars a tot el món i va costar 20 milions de dòlars.
  • Rodada a Espanya (a Almeria) i també a Malta. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Filamaffinity
- Espinof
- Fila Siete
- DeCine21
- Cinemelodic



Comentaris