Actors que han interpretat a Jesús de Natzaret

La secció d'aquest mes de Llistats de Pel·lícula està dedicada al personatge històric i essencial de la Setmana Santa. A continuació alguns dels actors que s'han realitzat sobre Jesús de Natzaret


Jeffrey Hunter.
A la pel·lícula Rei de Reis, de 1961. Dirigida per Nicholas Ray. Rodada a Almeria i a Espanya amb un pressupost de 6 milions de dòlars i va recaptar-ne 25. La música és bona de les mans de Miklós Rózsa. Ja hi havia una pel·lícula amb el mateix títol però en versió muda de l'any 1927 i dirigida per Cecil B. DeMille. 

Max Von Sydow.
A la història més gran mai explicada, de 1965. Dirigida per George Stevens. Amb altres intèrprets com Charlton Heston, Telly Savalas, José Ferrer, Angela Lansbury o Sidney Poitier. Va estar nominada a 5 òscars: millor banda sonora, millor fotografia, millor direcció artística, millor disseny de vestuari o millors efectes visuals. 

Ted Nelly. A Jesus Christ Superstar, de 1973. Dirigida per Norman Jewison i basada en el guió de l'òpera rock de 1970 amb el mateix nom amb el llibret de Tim Rice i la música de Andrew Lloyd Webber. 

Robert Powell.
A la minisèrie Jesus de Nazareth per a televisió i amb una producció anglo-italiana. Dirigida per Franco Zeffirelli i estrenada el 1977. Amb actors com Anne Bancroft, Claudia Cardinale, James Earl Jones, Laurence Olivier, Christopher Plummer, Anthony Quinn entre molts d'altres. Està rodada a Tunis i a Marroc. 

Willem Dafoe. A l'última tentació de Crist, de 1988. Pel·lícula dirigida per Martin Scorsese. Basada en la novel·la de Nikos Kazantzakis. Amb Harvey Keitel, Barbara Hershey o David Bowie. Es va rodar al Marroc i va estar prohibida durant anys a diferents països com ara Turquia, Mèxic, Xile o Argentina. A l'any 2010 encara estava prohibida a les Filipines i a Singapur. 

Ralph Fiennes. A l'home que feia miracles, de l'any 2000. Dirigida per Stanislav Sokolov, és una producció ruso-anglesa i realitzada amb animació Stop-motion. Ralph Fiennes va posar veu al personatge de Jesús. Altres intèrprets que van prestar la seva veu per a la pel·lícula van ser Julie Christie, Richard E. Grant o Ian Holm. 


Jim Caviezel.
A la Passió de Crist, de 2004. Dirigida per Mel Gibson. La característica especial d'aquest film va ser que es va rodar en llatí, hebreu i arameu i subtitulada a l'anglès. A la pel·lícula hi ha una violència extrema. 

Ewan McGregor. A la pel·lícula Last Days in the Desert de 2015. Dirigida per Rodrigo García. En aquest film Jesús té una trobada amb el Diable en el desert. McGregor interpreta a Jesús però també al diable. Va ser una pel·lícula que va rebre bones crítiques. 

John Legend.
A l'especial per a televisió de Jesus Christ Superstar Live in Concert. Basada en el musical de Tim Rice i Andrew Lloyd Webber de 1970. Es va estrenar el 2018. 



Referències
- Viquipèdia

Comentaris