Robin Hood, Príncep dels lladres, 1991

Sinopsi:
Al segle XII, molts croats són morts o empresonats a Orient. Robin de Locksley aconsegueix evadir-se amb l'ajuda d'un noble turc: l'Azeem. Al tornar a Anglaterra amb Azeem troben el seu castell destruït i la seva família assassinada. Decideix unir-se a la una colla de lladres al bosc de Sherwood i lluitar contra el xèrif, qui ha imposat misèria al poble. 
Títol original: Robin Hood. Prince of thieves
Direcció: Kevin Reynolds
País: Estats Units
Guió: Pen Densham
Música: Michael Kamen
Fotografia: Douglas Milsone
Repartiment: Kevin Costner, Morgan Freeman, Christian Slater, Alan Rickman, Mary Elizabeth Mastrantonio, Geraldine McEwan, Mike McShane, Brian Bleesed, Nick Brimble, Walter Sparrow, Daniel Newman, Sean Connery. 
Gènere: Aventures
Durada: 144 minuts
Classificació per edats: Per a tots els públics
Premis: 
- BAFTA al millor actor secundari (Alan Rickman)

"Cap home m'ataca per l'esquena... i menys si l'alè li fa olor a all!"
(Azeem - Morgan Freeman) 

Durant el passar del temps han estat moltes les interpretacions que s'han fet de la llegenda de Robin Hood, sens dubte aquesta versió de 1991 és una de les millors i de les meves favorites. 
El Príncep dels Lladres és una pel·lícula que amb el pas del temps es manté com un clàssic absolut. Després de més de 30 anys quan es veu segueix sent gaudida i els personatges i la pròpia història és divertida i entreté a l'espectador. Té acció, bruixes al servei del malvat de la història, orelles tallades, una Marian alliberada i emprenedora que no busca l'ajuda d'un heroi, orgullosa de no ser una damisel·la. És una història que no cansa per moltes vegades que es re-visioni, i són 144 minuts que passen molt ràpidament i estan plens d'aventures. La pel·lícula va ser molt més aplaudida pel públic que no pas per les crítiques de fa tres dècades. 
La Banda sonora de Kamen està molt ben aconseguida. També hi ha molt bona relació entre director i actor principal: Reynolds - Costner i junts van fer bastantes pel·lícules com Fandango el 1985, Rapa Nui amb Kevin Costner com a productor o Waterworld el 1992. 
Els personatges són molt rodons, el protagonista, l'amic turc i Marian; Alan Rickman fa un personatge típic de cartoon, conscient d'això autoparòdia la seva interpretació i això li cau de meravella a la pel·lícula i al personatge. 

En positiu: 
- Molt bones interpretacions en general.
- La Càmera Subjectiva que el director col·loca a les fletxes. És un element molt curiós i visual. 

La meva puntuació: ⭐⭐⭐ 8,5 sobre 10 [G: 8,5 / F: 8,5 / I: 9 / BSO: 8 / V: 8,5] 

Curiositats: 
  • Abans de Costner es va pensar en Mel Gibson i en Tom Hanks per a fer de Robin. 
  • Alan Rickman va rebutjar dos cops el paper i va acabar acceptant després de rebre carta blanca per interpretar-lo. 
  • Sean Connery va donar a la beneficència el que va guanyar per un dia de treball a la pel·lícula. 
  • Robin Wright anava a interpretar a Marian però va haver d'abandonar per embaràs i li van donar el paper a Mastrantonio 4 dies abans de començar el rodatge.
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Filmaffinity
- Ccma.cat/tv3
- Espinof
- Cine y cine
- El ante penúltimo mohicano
- Rotten Tomatoes Classic Trailers (Canal Youtube)




Comentaris