Properes estrenes del 2023

Iniciem l'any amb la secció Llistats de pel·lícula, amb una tria de les pel·lícules que s'estrenaran aquest 2023. Crec que és un recull de les millors estrenes que seran més premiades o que tinc ganes de poder veure-les. Trobareu el llistat per ordre d'estrenes al nostre país. 

Babylon, 2022. Pel·lícula dirigida per Damien Chazelle. Es va estrenar a Estats Units el passat 23 de desembre i s'estrenarà en el nostre país el 20 de Gener. És una de les favorites per als premis Òscar i els globus d'or i té múltiples nominacions. Compta amb l'actuació de Margott Robbie i d'en Brad Pitt. Es centra en l'auge a Hollywood i la caiguda de multitud de personatges durant la transició del cine mut al cine sonor durant la dècada dels anys 1920. 


Tár, 2022.
Dirigida per Todd Field i protagonitzada per Cate Blanchett. Estrenada als Estats Units el 7 d'octubre, s'estrenarà a la nostra terra el 27 de gener. Tracta sobre una directora de música molt famosa que es veu immersa en una conspiració contra ella. Les crítiques diuen que Blanchett fa una molt bona interpretació i també té una multitud de nominacions als premis òscars i als globus d'or. 


The Whale, 2022.
Dirigida per Darren Aronofsky. Es va estrenar al festival de Venècia al setembre i s'estrenarà el 27 de gener al nostre país. El protagonista és en Brendan Fraser. Tracta sobre un home amb una obesitat mòrbida molt severa que intenta reconnectar amb la seva filla adolescent. 


The Fabelmans, 2022.
Dirigida per Steven Spielberg. Es va estrenar als Estats Units el 11 de novembre i s'estrenarà properament el 10 de febrer. Explica la història d'un nen després de la Segona Guerra Mundial que va creixent dels 7 als 18 anys i descobreix un secret familiar devastador i explora com el poder de les pel·lícules pot ajudar-lo a veure la veritat. 

Women Talking, 2022. Dirigida per la Sarah Polley. Estrenada a Estats Units el 23 de desembre i s'estrenarà al nostre país el 17 de febrer. Basada en la novel·la amb el mateix títol i escrita per Miriam Toews. Protagonitzada per Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Ben Wishaw, Frances McDormand i Judith Ivey. Tracta sobre un grup de dones que viu en una colònia religiosa a Bolívia i que lluiten contra la seva fe després de ser abusades sexualment a mans dels homes de la colònia. 


Ant-Man: Quantomania, 2023.
Dirigida per Peyton Reed. S'estrenarà el 17 de febrer. Seqüela de les pel·lícules de superherois dels còmics Marvel. Es considera la primera pel·lícula de la fase 5 de la saga. Aquí Ant-Man explorarà el món quàntic i això el porta a lluitar contra Kang, el conqueridor. 


Irati, 2022.
Dirigida per Paul Urkijo. S'estrenarà el 24 de febrer. És la producció espanyola de tot el llistat, realment és una producció basca. Ambientada al segle VIII als Pirineus, on s'amaga un tresor de Carlemany. Va de la llegenda a la fantasia, els protagonistes hauran de confiar en Irati, una jove pagana per aconseguir el tresor. 


The Little Mermaid, 2023. Dirigida per Rob Marshall. S'estrenarà el 26 de maig. És la esperada producció de Disney en acció real de la pel·lícula de la Sireneta de 1989. Protagonitzada per Halle Bailey i Melissa McCarthy; participaran també Alan Menken amb noves cançons i Lin-Manuel Miranda com a compositor. Trobareu la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. La sireneta, 2023. 


The Flash, 2023.
Dirigida per Andy Muschetti. Produïda per DC Films, competidora de Marvel. S'estrenarà el 23 de juny. Protagonitzada per Ezra Miller, Ben Affleck, Michael Keaton, Maribel Verdú o Henry Cavill... En aquesta pel·lícula Flash viatja al passat per evitar l'assassinat de la seva mare, però això comporta conseqüències involuntàries a la línia temporal. 


Indiana Jones i el Dial del Destí, 2023.
Dirigida per James Mangold. S'estrenarà el 30 de juny. Serà la cinquena part de la saga de pel·lícules de l'Indiana Jones, amb un Harrison Ford de 78 anys, Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas i Boyd Holbrook. Ambientada en els anys 1960 aproximadament. 


Elemental, 2023.
Dirigida per Peter Sohn. Producció original de Pixar, s'estrenarà el 14 de juliol. Ambientada en una ciutat on conviuen el foc, l'aigua, la terra i l'aire; on una jove plena de foc i un noi que flueix aigua descobriran tot allò que tenen en comú. 


Barbie, 2023.
Dirigida per la Greta Gerwig. Serà una comèdia romàntica basada en la famosa joguina de la casa Mattel. Serà protagonitzada per Margott Robbie i per Ryan Gosling. S'estrenarà el 21 de juliol. 


Oppenheimer, 2023.
Dirigida per Christopher Nolan. S'estrenarà el 21 de juliol. Està basada en American Prometheus, una biografia sobre J. Robert Oppenheimer; un físic teòric al que se li atribueix ser el "pare de la bomba atòmica". Estarà protagonitzada per Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek i Gary Oldman entre d'altres.


A Haunting in Venice, 2023.
Dirigida per Kenneth Branagh s'estrenarà el 15 de setembre. Branagh repetirà per tercer cop en el paper de Hércule Poirot. Estarà basada en la novel·la d'Agatha Christie Hallowe'en party; poc coneguda i on apareix un Poirot en decliu... Serà protagonitzada per Jamie Dornan, Tina Fey o Michelle Yeoh... 


Dune: Part Two, 2023.
Dirigida per Denis Villeneuve. S'estrenarà el 3 de novembre i és la seqüela de la primera part i basada en la segona meitat del llibre de Frank Herbert. Protagonitzada per Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgad, Zendaya, Florence Pugh... 


Balada d'ocells cantaires i serps, 2023.
Dirigida per Francis Lawrence. S'estrenarà el 17 de novembre. Basada en el llibre de Suzanne Collins i és una preqüela de la saga dels Jocs de la Fam, ambientada en un Panem apocalíptic on s'explica l'origen de Coriolanus Snow. Protagonitzada per Tom Blyth i Rachel Zegler. 


Wish, 2023.
Dirigida per Chris Buck i Fawn Veerasunthorn. És una producció original de Disney. S'estrenarà el 24 de novembre i serà una pel·lícula d'animació amb aventures i comèdia. La pel·lícula vol explorar com va sorgir la icònica estrella dels desitjos. 


Wonka, 2023.
Dirigida per Paul King. Serà un musical que s'estrenarà el 15 de desembre. Serà una preqüela de la novel·la de Charlie i la fàbrica de xocolata i es centrarà en els primers anys d'or de Willy Wonka com a xocolater i com va arribar a tenir tant d'èxit abans d'obrir la seva fàbrica. 



Referències
- Viquipèdia 
- Fotogramas
- Filmaffinity

Comentaris