Pel·lícules de Nadal

Quina millor entrada per al dia d'avui i per aquest mes que fer una publicació en la secció Llistats de pel·lícula sobre les millors pel·lícules de Nadal de la història del cinema. 

Per tant començo de la més antiga a les més recents...

Què bonic és viure, 1946. Dirigida per Frank Capra. És un dels grans clàssics del cinema, programat per les televisions de mig món durant les festes nadalenques. És un film amb molts bons sentiments i inoblidables interpretacions. El guió està basat en el relat curt The Greatest Gift, de Philip Van Doren Stern. 

Eduard Mans tisores, 1990. Sota la direcció de Tim Burton i amb Johnny Depp i Winona Ryder com a protagonistes prinicipals però amb una colla de secundaris molt coneguda, entre d'altres: Diane West, Kathy Baker o Vincent Price... La història gira sobre un personatge que ha estat creat artificialment amb tisores en comptes de mans que és adoptat per una família de classe mitjana i acaba enamorant-se de la filla de la família. 


Sol a Casa, 1990. Dirigida per Chris Columbus i protagonitzada per Macaulay Culkin. En Kevin McCallister es queda sol a casa quan la seva família marxa de vacances de Nadal a París sense ell per error. La música és coneguda arreu i composta per John Williams. S'han arribat a fer fins a  4 seqüeles de la pel·lícula. 


Els amics de Peter, 1992. Dirigida per Kenneth Branagh. És una comèdia protagonitzada per a tots la troup de Branagh i els seus amics durant els primers anys de la dècada dels anys 1990. La pel·lícula explica un retrobament d'amics 10 anys després, i tots ells tenen els seus propis problemes i penes. 


El Grinch, 2000. Dirigida per Ron Howard. Protagonitzada per Jim Carrey i basada en un conte infantil, en tots els treballs del Dr. Seuss. Va rebre multitud de premis relacionats amb el maquillatge i la música. El personatge ha quedat present a la història del Nadal. 


The Holiday, 2006. Dirigida per Nancy Meyers i protagonitzada per Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law i Jack Black. Les dues protagonistes decideixen intercanviar les seves cases durant les festes de nadal. Podeu trobar la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. Vacances, 2006. 


Love Actually, 2003. Dirigida per Richard Curtis. És la comèdia romàntica nadalenca per excel·lència dels últims anys amb un elenc molt coral i amb una multitud d'històries que giren al voltant dels dies de Nadal. La Banda sonora s'ha fet molt coneguda amb els anys. Podeu trobar la ressenya d'aquest film en el següent enllaç. Love actually, 2003. 


El Trencanous i els quatre regnes, 2018. Dirigida per Lasse Hallstrom i Joe Johnston. La pel·lícula és de fantasia i és una adaptació del conte del trencanous i el rei dels ratolins de E. T. A. Hoffman i del ballet del Trencanous de Piotr Ilich Txaikovski. Protagonitzada per MacKenzie Foy, Keira Knightley, Helen Mirren i Morgan Freeman. 

Canvi de princesa, 2018. Dirigida per Mike Rohl. Producció original de Netflix i protagonitzada per Vanessa Hudgens. He volgut incorporar aquest film al llistat com a exemple de les pel·lícules de Nadal i del treball que realitza any rere any la productora Netflix. Amb més o menys bons resultats hi ha multitud de pel·lícules d'aquest gènere i època. Aquesta en concret va tenir dues seqüeles més els dos anys posteriors. Trobareu la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. Canvi de princesa, 2018.


Last Christmas, 2019. Dirigida per Paul Feig és una comèdia romàntica protagonitzada per Emilia Clarke i escrita per Emma Thompson entre d'altres inspirada en les músiques de George Michael i que va rebre crítiques bastant dispars. Podeu trobar la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. Last Christmas, 2019. 


Referències: 
- Viquipèdia

Comentaris