Vacances, 2006

Sinopsi:
Amanda Woods, una productora de tràilers californiana i Iris Simpkins, una editora londinenca d'una columna sobre bodes decideixen intercanviar les seves respectives cases durant les vacances de Nadal. 
Títol original: The Holiday
Direcció: Nancy Meyers
País: Estats Units
Guió: Nancy Meyers 
Música: Hans Zimmer
Fotografia: Dean Cundey
Repartiment: Cameron Díaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Rufus Sewell, Edward Burns, John Krasinski, Shannyn Sossamon, Miffy Englefield, Emma Pritchard, Sarah Parish, Alex O'Loughlin. 
Gènere: Comèdia romàntica 
Durada: 138 minuts 
Classificació per edats: Per a tots els públics

"A les pel·lícules, hi ha la protagonista i les amigues de la noia; tu ets la protagonista però no sé perquè t'entossudeixes en ser l'amiga de la noia."
(Arthur Abbott - Eli Wallach)

Quarta pel·lícula de la Nancy Meyers com a directora després de "Tu a Londres i jo a California" el 1998, "En què pensen les dones?" el 2000 i "Quan menys t'ho esperes" el 2003. És una comèdia romàntica típica nadalenca amb crítiques de tots colors. 
El film conté bastants tòpics del gènere però els actors treballen de forma molt decent i virtuen la pel·lícula: Díaz està una mica sobreactuada a l'inici però a mesura que la pel·lícula avança es va calmant i està molt suportable; Winslet està molt entregada en el personatge i amb tots els drames i papers que ha fet en la seva trajectòria se l'ha veu que interpreta a la protagonista amb molta facilitat; Law està molt convincent i Black molt controlat, més que de costum. Sens dubte, el millor de tots és Wallach, ja que el seu propi personatge és un tribut a la seva carrera de jove, un etern secundari llegenda vivent del cinema. 
Amb tot és una pel·lícula molt fàcil de veure i en realitat són dues històries pel preu d'una. L'amalgama de tot és una extraordinària banda sonora de mans de Hans Zimmer, molt fresca i alegre que també vol fer un tribut a tot el món del cinema i en particular molt inspirada amb Ennio Morricone. 

En positiu: 
- Eli Wallach i tot el seu personatge. 
- La Banda Sonora de Zimmer, fresca i gens comuna al que ens té acostumats. 

La meva puntuació: ⭐⭐ 7.2 sobre 10. [G: 7 / F: 7 / I: 7 / BSO: 8 / V: 7] 

 Curiositats: 
  • John Krasinski i Kathryn Hahn fan un petit paper però després fan moltes pel·lícules. 
  • Es va pensar en els 4 actors principals des d'un principi. 
  • Tota la trama de l'Arthur Abbott és un homenatge al mateix Eli Wallach. 
  • Moltes referències a grans clàssics del cinema.  
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Filmaffinity
- Espinof
- Sensacine
- FilaSiete
- Mundifrases
- Sony Pictures Entertainment (Canal oficial / Youtube)





Comentaris