Gegant, 1956

Sinopsi:
Història familiar de la família Benedict en el seu ranxo de Texas on passen de regentar un negoci ramader a explotar una petrolera i els farà canviar la seva manera de viure. 
Títol original: Giant
Direcció: George Stevens 
País: Estats Units
Guió: Ivan Moffat, Fred Guiol
Música: Dimitri Tiomkin
Fotografia: William Mellor
Repartiment: Rock Hudson, Elizabeth Taylor, James Dean, Mercedes McCambridge, Carroll Baker, Sal Mineo, Dennis Hopper. 
Gènere: Drama 
Durada: 201 minuts
Classificació per edats: Per a tots els públics
Premis: 
- Òscar a millor director
- Premi del Sindicat de Directors al millor director

"Crec que ets gran , no em preguntis perquè [...] recordes el teu estil de muntar a cavall, l'art de com deixaves anar el llaç, totes les habilitats que utilitzaves per sorprendre'm?, eren impressionants, però res d'allò et va fer tan gran davant meu, com quan et vaig veure estès al terra de la cafeteria". 
(Leslie - Elizabeth Taylor)

Basada en la novel·la publicada el 1952 d'Edna Ferber és una pel·lícula que es deixa sense fer esforços tot i ser una de les més llargues de la història del cinema. Crec que és un precedent de les sèries que es farien uns vint anys després sobre sagues familiars com ara Dallas. 
Gegant va ser l'últim rodatge de James Dean, que va morir d'un accident de trànsit mentre la pel·lícula estava rodant-se. Nick Adams va haver de substituir-lo i acaba rodant l'escena del banquet. 
El film mostra el recorregut que fan els personatges i l'evolució dels seus pensaments i de la forma de ser. Tracta temes com els prejudicis de classe, gènere i raça a l'estat de Texas des de 1920 fins a mitjans del s. XX. El racisme és el veritable motor de la pel·lícula, distingeix entre els estatunidencs "purs" i els estatunidencs mexicans. 
*ALERTA SPOILERS!!* (Selecciona el paràgraf, l'espai buit, amb el ratolí i es podrà llegir...)
A l'inici de la pel·lícula en Jordan (el personatge principal) té com a treballadors a famílies mexicanes però després acaben formant part de la seva pròpia família. Acaba realitzant un canvi de tarannà respecte el Jordan jove del Jordan més madur. 

En positiu: 
- El triplet Hudson - Taylor - Dean. 
- Que als anys 50 es tractés els temes de racisme i prejudicis racials. 

La meva puntuació: ⭐⭐⭐ 8 sobre 10 [G: 8.5 / F: 8 / I: 8.5 / BSO: 7 / V:8] 

Curiositats: 
  • Pel·lícula pòstuma de James Dean. 
  • Elizabeth Taylor és més jove que Carroll Baker (que interpreta la seva filla Luz) i només 4 anys més gran que Dennis Hopper (que interpreta el seu fill). 
  • El director li va preguntar a Rock Hudson que volia com a parella en el film, a Grace Kelly o a Elizabeth Taylor. Hudson tria a Taylor. 
  • James Dean es duia molt malament amb Rock Hudson i amb George Stevens (el director). 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Filmaffinity
- Pasión por el cine
- Fotogramas
- Rotten Tomatoes Classic Trailers (Canal Youtube) 



Comentaris