La Ventafocs, 1950

Sinopsi: La Ventafocs és una noia que viu amb les seves germanastres i la seva madrastra i amb ajut de la seva fada madrina aconsegueix anar al ball del regne on coneixerà el príncep. 
Títol original: Cinderella
Direcció: Clyde Geronimi, Hamilton Luske i Wilfred Jackson. 
País: Estats Units
Guió: Ken Anderson, Homer Brightman, Bill Peet, Erdman Penner, Ted Sears, Winston Hibler, Harry Reeves, Joe Rinaldi. 
Música: Paul J. Smith
Repartiment: Ilene Woods, Eleanor Audley, Wis Van Rooten, Verna Felton, Don Barchay, Rhoda Williams, James MacDonald. 
Gènere: Fantasia i Animació
Durada: 75 minuts
Classificació per edats: Per a tots els públics
Premis: 
- Premi especial del Festival Internacional de Cinema de Venècia. 
- Ós d'or del Festival Internacional de Cinema de Berlín. 

"Qui mai arrisca es sol perdre el millor" 
(Fada madrina) 

En aquest blog ja és la tercera ressenya que publico sobre el conte de la Ventafocs de Charles Perrault. Kenneth Brannagh dirigia un remake d'aquesta mateixa pel·lícula l'any 2015 i el 1998 es feia una adaptació amb la Drew Barrymore com a protagonista molt més real i sense cap tipus de màgia característica del conte de fades. Aquesta versió és una de les primeres que es fa sobre el conte de la Ventafocs i possiblement una de les més famoses.

És el clàssic Disney número 12. Amb ell comença la primera època d'or de les pel·lícules Disney, la primera pel·lícula de l'equip format per Clyde Geronimi i Hamilton Luske amb actrius que formen part d'un munt de pel·lícules, com Verna Felton, i guionistes com William Peed, Ted Sears i Erdman Penner que realitzaran un fotimer d'històries com ara: 101 dàlmates, Alícia al país de les meravelles, La Bella Dorment, la Dama i el Rodamón o Peter Pan. En aquesta època d'or de les pel·lícules d'animació es centren en els contes de fades i les històries amb animals com a protagonistes. 
A la Ventafocs, igual que amb la Blancaneu de 1937, hauríem d'oblidar-nos de l'època actual i posar-nos en context en el moment de 1950 on la dona és menystinguda i oprimida a la seva pròpia casa. 
Aquesta pel·lícula va tenir dues seqüeles: una a l'any 2002, titulada "Dreams come true", on s'explica la vida de la Ventafocs a palau amb tres històries diferents (1. el primer dia de la Ventafocs a Palau; 2. una història del ratolí Jack com a humà i 3. una història d'amor entre Anastasia i el forner del poble) i l'altra a l'any 2007, titulada "A twist in time" només per a VHS sobre una reversió nova de la pel·lícula de 1950. 
 
3 raons per veure-la: 
  1. És un clàssic Disney. 
  2. Pel conte de fades. 
  3. La cançó de la fada madrina. 
La meva puntuació: ⭐⭐ 7 sobre 10 [G: 7 / F: 7 / BSO: 7]

Curiositats: 
  • Les diferents bombolles mentre la Ventafocs neteja formen el logotip de Mickey Mouse. 
  • Basada en el conte de Charles Perrault.
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia 
- El periódico



Comentaris