Pel·lícules amb poc pressupost i molt èxit

Avui a la secció Llistats de Pel·lícula trobarem les 10 pel·lícules que amb molt poc pressupost van rebre una gran recaptació a les taquilles mundials. 


1. Whiplash, 2014.
La primera pel·lícula de Damien Chazelle amb Miles Tiller i J.K. Simmons com a protagonistes. Amb un pressupost de 3,3 milions de dòlars va obtenir quasi 49 milions de dòlars. Pel·lícula que va rebre molt bones crítiques i molt premis (3 òscars, 3 BAFTA i 1 globus d'or). 



2. Lost in translation, 2004.
La segona pel·lícula de Sophia Coppola (la primera era "Verges Suïcides"). Amb un pressupost de 4 milions de dòlars en va recaudar 120 milions de dòlars. Protagonitzada per Scarlett Johanson i Bill Murray i gravada a Estats Units i al Japó. 

3. La meva boda grega, 2002. Dirigida per Joel Zwick és una comèdia romàntica protagonitzada per Nia Vardalos i John Corbett. Amb un pressupost de 5 milions de dòlars i n'arriba a obtenir 368 milions de dòlars mundialment. Té una segona part creada al 2016 que no va arribar a tenir tant èxit com la original.

4. Petita Miss Sunshine, 2008.
De Jonathan Dayton i Valerie Faris. Amb un pressupost de 8 milions de dòlars n'acaba aconseguint 100 milions de dòlars. És una pel·lícula amb una interpretació molt coral i amb actors molt bons i famosos, té moments amb un humor molt irònic i tots els personatges són entranyables i et cauen bé. És una pel·lícula molt entretinguda i divertida. 

5. Good Will Hunting, 1997. Pel·lícula de Gus Van Sant i protagonitzada per Matt Damon i  Robin Williams, amb el guió del mateix Matt i Damon i del també actor Ben Affleck. Amb un pressupost de 10 milions de dòlars n'obté 226 milions. És un drama on explica una història amb la relació terapeuta - pacient. Va obtenir una bona crítica i Robin Williams va demostrar que no només sap actuar en comèdies. 


6. Slumdog Millionaire, 2008.
Dirigida per Danny Boyle i guanyadora de 8 òscars i altres premis. Amb un pressupost de 15 milions de dòlars i recauda 378 milions de dòlars. La pel·lícula està basada en el programa de televisió de "Qui vol ser milionari?". (Tinc pendent veure aquesta pel·lícula i crec que m'agradarà...)
7. Full Monty, 1997. Dirigida per Peter Cattaneo amb Robert Carlyle, Mark Addy i Tom Wilkinson com a protagonistes. És una comèdia amb molt de humor negre i que va ser feta amb un pressupost de 3 milions de dòlars que va acabar recaudant 258 milions de dòlars. Aquesta pel·lícula té l'escena molt famosa on els protagonistes estan fent cua i es posen a ballar. 

8. Rocky, 1976.
Dirigida per John G. Avildsen amb Sylvester Stalone com a protagonista. Amb un pressupost de 1 milió de dòlars i va obtenir 400 milions de dòlars a tot el món. És un homenatge al "somni americà". Està inspirada en el combat entre Mohamed Ali i Chuck Wepner, va guanyar molts premis i va llançar la carrera de Stalone. (Reconec que mai he aconseguit veure-la tota sencera però la escena mítica a les escales del Museu dArt de Filadelfia és mítica.) 

9. Dirty Dancing, 1987. Dirigida per Emile Ardolino. Amb un pressupost de 5 milions de dòlars en va recaudar 214. Està ambientada als anys 1960 i amb una banda sonora molt bona. Els protagonistes són el Patrick Swayze i la Jennifer Grey. El film va exposar temes trencadors per l'època com ara l'avortament, les relacions amb diferència d'edat. Va rebre premis importants. Trobareu la ressenya d'aquesta pel·lícula a continuació. Dirty dancing, 1987. 
10. Carros de foc, 1981.
Dirigida per Hugh Hudson i amb la banda sonora de Vangelis. Amb Ben Cross, Ian Charleson i Iam Holm entre l'elenc d'actors. Amb un pressupost de 5,5 milions de dòlars i en va obtenir 59. Va crear escenes mítiques de la història del cine. Aquesta pel·lícula es mereixedora d'una entrada per a ella sola en un futur. Trobareu la ressenya d'aquesta pel·lícula en el següent enllaç. Carros de foc, 1981. 



Referències
- Viquipèdia

Comentaris