Pel·lícules amb poc pressupost i molt èxit

Avui trobarem les 10 pel·lícules que amb molt poc pressupost van rebre una gran recaptació a les taquilles mundials. 


1. Whiplash, 2014.
La primera pel·lícula de Damien Chazelle amb Miles Tiller i J.K. Simmons com a protagonistes. Amb un pressupost de 3,3 milions de dòlars va obtenir quasi 49 milions de dòlars. Pel·lícula que va rebre molt bones crítiques i molt premis (3 òscars, 3 BAFTA i 1 globus d'or). 2. Lost in translation, 2004.
La segona pel·lícula de Sophia Coppola (la primera era "Verges Suïcides"). Amb un pressupost de 4 milions de dòlars en va recaudar 120 milions de dòlars. Protagonitzada per Scarlett Johanson i Bill Murray i gravada a Estats Units i al Japó. 

3. La meva boda grega, 2002. Dirigida per Joel Zwick és una comèdia romàntica protagonitzada per Nia Vardalos i John Corbett. Amb un pressupost de 5 milions de dòlars i n'arriba a obtenir 368 milions de dòlars mundialment. Té una segona part creada al 2016 que no va arribar a tenir tant èxit com la original.

4. Petita Miss Sunshine, 2008.
De Jonathan Dayton i Valerie Faris. Amb un pressupost de 8 milions de dòlars n'acaba aconseguint 100 milions de dòlars. És una pel·lícula amb una interpretació molt coral i amb actors molt bons i famosos, té moments amb un humor molt irònic i tots els personatges són entranyables i et cauen bé. És una pel·lícula molt entretinguda i divertida. 

5. Good Will Hunting, 1997. Pel·lícula de Gus Van Sant i protagonitzada per Matt Damon i  Robin Williams, amb el guió del mateix Matt i Damon i del també actor Ben Affleck. Amb un pressupost de 10 milions de dòlars n'obté 226 milions. És un drama on explica una història amb la relació terapeuta - pacient. Va obtenir una bona crítica i Robin Williams va demostrar que no només sap actuar en comèdies. 


6. Slumdog Millionaire, 2008.
Dirigida per Danny Boyle i guanyadora de 8 òscars i altres premis. Amb un pressupost de 15 milions de dòlars i recauda 378 milions de dòlars. La pel·lícula està basada en el programa de televisió de "Qui vol ser milionari?". (Tinc pendent veure aquesta pel·lícula i crec que m'agradarà...)
7. Full Monty, 1997. Dirigida per Peter Cattaneo amb Robert Carlyle, Mark Addy i Tom Wilkinson com a protagonistes. És una comèdia amb molt de humor negre i que va ser feta amb un pressupost de 3 milions de dòlars que va acabar recaudant 258 milions de dòlars. Aquesta pel·lícula té l'escena molt famosa on els protagonistes estan fent cua i es posen a ballar. 

8. Rocky, 1976.
Dirigida per John G. Avildsen amb Sylvester Stalone com a protagonista. Amb un pressupost de 1 milió de dòlars i va obtenir 400 milions de dòlars a tot el món. És un homenatge al "somni americà". Està inspirada en el combat entre Mohamed Ali i Chuck Wepner, va guanyar molts premis i va llançar la carrera de Stalone. (Reconec que mai he aconseguit veure-la tota sencera però la escena mítica a les escales del Museu dArt de Filadelfia és mítica.) 

9. Dirty Dancing, 1987. Dirigida per Emile Ardolino. Amb un pressupost de 5 milions de dòlars en va recaudar 214. Està ambientada als anys 1960 i amb una banda sonora molt bona. Els protagonistes són el Patrick Swayze i la Jennifer Grey. El film va exposar temes trencadors per l'època com ara l'avortament, les relacions amb diferència d'edat. Va rebre premis importants. 
10. Carros de foc, 1981.
Dirigida per Hugh Hudson i amb la banda sonora de Vangelis. Amb Ben Cross, Ian Charleson i Iam Holm entre l'elenc d'actors. Amb un pressupost de 5,5 milions de dòlars i en va obtenir 59. Va crear escenes mítiques de la història del cine. Aquesta pel·lícula es mereixedora d'una entrada per a ella sola en un futur. Referències
- Viquipèdia

Comentaris