El nom de la Rosa, 1986

Sinopsi:
En una abadia benedictina succeeixen una sèrie de fets estranys, Fra Guillem de Baskerville, un monjo franciscà i antic inquisidor i el seu deixeble Adso de Melk van a investigar-los. 
Títol original: Der Name der Rose
Direcció: Jean - Jacques Annaud
País: Alemanya, Itàlia i França. 
Guió: Andrew Birkin, Gérard Brach, Howard Franklin, Alain Godard. 
Música: James Horner
Fotografia: Tonino Delli Colli
Repartiment: Sean Connery, Christian Slater, Dwight Weist, Helmut Qualtinger, Elya Baskin, Michael Lonsdale, F. Murray Abraham, Volker Prechtel, Feodor Chaliapin Jr, William Hickey, Urs Alhaus, Valentina Vargas, Ron Perlman.
Gènere: Thriller, Drama
Durada: 126 minuts
Premis: 2 BAFTAs, 1 cèsar, 1 david di Donatello. 
- BAFTA al millor actor (Sean Connery) 
- BAFTA al millor maquillatge
- Premi Cèsar a la millor pel·lícula

"Per a dominar la naturalesa primer s'ha d'aprendre a obeir-la". 
(Guillem de Baskerville - Sean Connery) 

Aquesta setmana ens deixava el actor Sean Connery als 90 anys. Una de les pel·lícules més bones que va realitzar és sens dubte el Nom de la Rosa i per tant aquesta setmana la ressenya del blog va dedicada a ell. 

Basada en la novel·la d'Umberto Eco que crea una atmosfera i caracterització dels personatges absolutament genials i molt fidels al llibre original. La fotografia i el maquillatge estan molt ben realitzats i dignes dels premis que reben. 
Jean - Jacques Annaud estava molt motivat amb la història i amb el fet de dur la novel·la als cines. Volia que tots els personatges no fossin coneguts i va ser molt reticent a acceptar a Sean Connery per al paper principal. Va ser l'interès del actor i la seva interpretació el que va acabant convencent al director. 
Sean Connery ha fet molt papers durant la seva vida des de James Bond, passant per un Rei Artur ja gran, un Ricard I, el pare d'Indiana Jones, un dels intocables... i és aquest un dels millors que realitza. 

3 raons per veure-la: 
  1. Interpretació de Sean Connery
  2. Banda Sonora de James Horner. 
  3. Història i adaptació de la novel·la. 
La meva puntuació: 8.4 sobre 10 [G: 8 / F: 8.5 / I: 8.5 / BSO: 8.5 / V: 8.5]

Curiositats: 
  • El director buscava actors lletjos. 
  • Robert de Niro va fer l'audició per a Guillem de Baskerville. Annaud no accepta perquè De Niro volia un duel autèntic amb espases. 
  • Michael Cane era l'elecció de Annaud per al paper protagonista. També va considerar Albert Finney, Richard Harris i Ian McKellen. 
  • Tot el guió està supervisat per Umberto Eco. 

Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia 
- Cineol
- Cine y Cine

Comentaris