Downton Abbey, 2019

Sinopsi: A l'any 1927, la família Crawley i els seus servents es preparen per a la visita del rei i la reina d'Anglaterra a la seva finca i al poble. 
Títol original: Downton Abbey
Direcció: Michael Engler
País: Regne Unit
Guió: Julian Fellows
Música: John Lunn
Fotografia: Ben Smithard
Repartiment: Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Maggie Smith, Joanne Froggatt, Kate Phillips, Imelda Staunton, Simon Jones, David Haig, Tuppence Middleton, Stephen Campbell Moore, Allen Leech, Elizabeth McGovern, Sophie McShera, Laura Carmichael, Phyllis Logan, Rob James - Collier, Jim Carter, Brendan Coyle...
Gènere: Drama 
Durada: 122 minuts 
Classificació per edats: Per a tots els públics

"Downton Abbey és el cor d'aquesta comunitat, i vostès fan que segueixi bategant."
(Anna Bates - Joanne Froggatt) 

"Jo no discuteixo. Explico." 
(Violet Crawley - Maggie Smith) 

Downton Abbey és un drama que segueix les vivències de la família Crawley però amb petits tocs de comèdia britànica, que molt cops venen donades pel paper que interpreta Maggie Smith. La pel·lícula està basada en la sèrie anglesa que duu el mateix nom i on apareixen tots els mateixos personatges. El film és un molt bon tancament o seguiment del final de la sèrie. Va rebre molt bones crítiques dels seguidors de la sèrie. Hi ha corrents que diuen que realitzaran alguna pel·lícula més a partir d'aquesta; i si és així benvinguda sigui ja que la he trobat excel·lent. 
Tota la pel·lícula és una molt boníssima feina amb el vestuari, la fotografia, l'ambientació de l'època  i la caracterització dels personatges, que trobo que fa un resultat brillant. 
Algunes crítiques comenten que no hi passa res a la pel·lícula. No és que vulgui contradir-ho, l'argument és el que he explicat en la sinopsi però precisament el film no s'amaga de res, és el que és i per aquest simple fet el trobo perfecte en el seu conjunt. El fan de Downton Abbey és el que justament busca una petita continuació i un tancament rodó dels personatges, com si et submergissis en un capítol molt extens amb els personatges que has anat coneixent mica a mica.
El castell on està gravat Downton Abbey és el castell de Highclere al comptat de Hampshire a Regne Unit; és un edifici espectacular i en ell hi viuen els comptes de Carnarvon i abans de l'estrena de la sèrie el castell estava a la vora de la ruïna ja que la família no podia fer-se càrrec de totes les reparacions necessàries (300 habitacions i 2500 hectàrees d'explotació agrícola) i la sèrie va fer que el castell fós una gran atracció turística i va multiplicar els ingressos reflotant el castell i recuperant el esplendor que havia tingut en èpoques passades.  

3 raons per veure-la: 
  1. Tornar a veure els personatges de la sèrie. 
  2. El moment de la pista de música inicial. 
  3. Caracterització, ambientació, vestuari i fotografia. 
La meva puntuació: ⭐⭐⭐⭐⭐ 10 sobre 10 [G: 10 / F: 10 / I: 10 / BSO: 10 / V: 10]  

Curiositats:
  • Jim Carter i Imelda Staunton són parella en la vida real. 
  • El vestuari està fet a mida per a cada actor. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula.

 Referències
- Viquipèdia
- Espinof
- ecartelera
- Universal Pictures UK (Canal oficial / Youtube)





Comentaris