Carnival Row, 2019 (T1)

Sinopsi: La ciutat futurística anomenada "Burge" és un refugi per a totes les criatures màgiques que han fugit de la seva ciutat natal per culpa d'una guerra. Al Burge comencen a haver una sèrie d'assassinats i en Rycroft Phylostrate és el policia que ha d'investigar-ho. 
Títol original: Carnival Row
Direcció: René Echevarría, Travis Beacham. 
País: Estats Units. 
Guió: René Echevarría
Música: Nathan Barr
Temporades: 1 (primera)
Episodis: 8
Repartiment: Orlando Bloom, Cara Delevigne, David Gyasi, Karla Crome, Indira Varma, Tamzin Merchant, Scott Reid. 
Gènere: Fantasia 
Durada: Episodis d'una hora aproximada
Classificació per edats: Per a majors de 17 anys

"Un home no és res més que el dolor que ha causat a les persones que estima i el que està disposat a fer per compensar-lo" 
(Rycroft Phylostrate - Orlando Bloom) 

Carnival Row és una sèrie disponible a Amazon Prime Video i creada específicament per a aquesta plataforma. 
És una producció amb una ambientació quasi perfectes, on els escensaris, les caracteritzacions i el vestuari és impecable. 
La premissa és molt divertida i original. Ambientada en una nova època dickeniana o neovictoriana però amb la capacitat d'afegir animals fantàstics. L'època i la història comporta moltes referències a Jules Verne, a Jack el destripador o a el Somni d'una nit d'estiu de William Shakespeare...  
El guió vol tractar molts àmbits com per exemple les diferències amb els nivells socials i l'estatus, el racisme en tots els estrats de la societat, la brutalitat policial, les bandes criminals... la sèrie vol fer una crítica a la xenofibia mitjançant una alegoria de la situació internacional però penso que vol abarcar potser una mica massa. Inicialment el guió no estava pensat com a sèrie i és precissament això el petit inconvenient que hi trobo; els guionistes van haver d'anar afegint subhistòries per a convertir Carnival Row en una sèrie de diferents temporades, això fa que en tots els capítols es van afegint personatges i trames secundàries noves i no saps realment quines són les centrals i quines les secundàries. 
El millor capítol sense cap dubte, quan els vaig veure i reveure tots, és el número 3 on expliquen els orígens de la història entre els dos personatges principals i no és fins aquest punt de la temporada on pots començar a lligar caps i a entendre molt millor la trama.  
La segona temporada ja està en fase de gravació. A veure si ens aconsegueix resoldre els dubtes que queden en continuarà a la primera temporada. 

3 raons per veure-la: 
  1. Ambientació i escenografia.
  2. Idea molt original i ben planificada.
  3. Història molt intrigant i que enganxa a l'espectador. 
La meva puntuació: ⭐⭐⭐ 8.3 sobre 10 [G: 9 / F: 8.5 / I: 8 / BSO: 7.5 / V: 8.5]  

Curiositats: 
  • Tots els capítols estan rodats a la ciutat de Praga que es va convertir mil·límetre a mil·límetre en el Burge. 
  • Guillermo del Toro va ser el que va fer l'acord amb Amazon per a dur a terme la sèrie però al final va ser René Echevarría qui la va dirigir. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia 
- Espinof
- Filmaffinity
- Prime Video (Canal oficial / Youtube)





Comentaris