El rei Artur, 2004

Sinopsi: Artur i els seus cavallers lluiten contra els saxons, que van envair Gran Bretanya, durant la decadència de l'imperi romà. Aquest últim estava retirant totes les legions de l'illa deixant la població indefensa i exposada als invasors
Títol original: King Arthur
Direcció: Antoine Fuqua
País: Estats Units
Guió: David Franzoni
Música: Hans Zimmer
Fotografia: Slavomir Idziak
Repartiment: Clive Owen, Keira Knightley, Ioan Gruffudd, Stellan Skarsgard, Ray Winstone, Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Joel Edgerton, Stephane Dillane.
Gènere: Aventures
Durada: 140 minuts
Classificació per edats: Per a majors de 13 anys

"El que ens ofereix l'endemà, no ho podem saber..."
(Ginebra - Keira Knightley)

"Jo moriré en combat, estic segur, espero que sigui un combat de la meva elecció, però, si es tractés d'aquest, fes-me un favor, no m'enterris en aquest infaust cementiri, crema'm, crema'm i llença les meves cendres a un fort vent de llevant". 
(Lancelot - Iaon Gruffudd)

De la productora d'en Jerry Bruckheimer que ha realitzat pel·lícules com Pirates del Carib, National Treasure, Pearl Harbor, Armageddon o Flashdance entre d'altres... 
Igual que la publicació de mitjans d'abril de la pel·lícula del "Primer cavaller", tracta la llegenda del Rei Artur, que normalment s'ambienta en època medieval, però aquesta història la trobo molt original ja que es situa en la caiguda de Roma i presenta un Artur com a soldat romà i no com a cavaller medieval. També presenta Merlí com a cap dels "pictes" (que posteriorment són els escocesos). No presenta cap tipus de màgia en tota la pel·lícula i presenta una llegenda més real. Trobo molt original el fet que l'espasa és l'arma amb què t'enterren i el cementiri està tot ple d'espases clavades al terra, menys en una tomba, que és l'espasa que tenia el pare de l'Artur. 

3 raons per veure-la:
  1. Per la banda sonora de Hans Zimmer. 
  2. Originalitat de la història i el canvi d'època 
  3. Interpretació dels cavallers de la taula rodona. 
La meva puntuació: ⭐⭐⭐ 8 sobre 10 [G: 7.5 / F: 8 / I: 7.5 / BSO: 8 / V: 9] 

Curiositats:
  • Ray Winstone (que havia estat boxejador) van aprofitar-ho per combinar un kruki amb un puny de ferro per al seu personatge. 
  • Excàlibur està inspirada en elements cèltics. Porta una inscripció en Ongham (llengua cèltica) que vol dir "Defensor de la Terra". 
  • Keira Knightley aprèn a fer esgrima, muntar a cavall, tir amb arc... es prepara fent boxeig, corrent i nedant...
  • El cavall que munta Ray Winstone durant la pel·lícula és el mateix de Màxim (Russell Crowe) de la pel·lícula "Gladiator" de l'any 2000. 
  • Clive Owen aconsegueix el paper després que Russell Crowe, Mel Gibson o Hugh Jackman el rebutgessin. 
  • Van necessitar més de 400 extres com a soldats saxons i no sabien lluitar. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula.

Referències
- Viquipèdia
- Cineol
- Sensacine
- Rotten Tomatoes Classic Trailers (Canal Youtube) 




Comentaris