L'home de la màscara de ferro, 1998

Sinopsi: Han passat bastants anys des que els tres mosqueters estaven en actiu i ara es troben jubilats, només queda d'Artagnan en actiu al costat del rei Lluís XIV. Portos, Athos i Aramis preparen un pla secret per intercanviar el rei Lluís XIV, un tirà que tracta el poble molt malament pel germà bessó del rei.
Títol original: The man in the iron mask
Direcció: Randall Wallace
País: Estats Units 
Guió: Randall Wallace 
Música: Nick Glennie-Smith 
Fotografia: Peter Suschitzky
Repartiment: Leonardo Di Caprio, Jeremy Irons, John Malkovich, Gabriel Byrne, Gérard Depardieu, Anne Parillaud, Judith Godreche. 
Gènere: Aventures 
Durada: 132 min.
Classificació per edats: Per a majors de 7 anys
Premis: Nominada a millor vestuari del Gremi de dissenyadors de vestuari / Nominat a millor actor europeu a Gérard Depardieu als premis de cinema europeu / Premi Razzie a Leonardo Di Caprio.

"Part d'aquesta història és llegenda, no obstant, això sí que és veritat. Quan els ciutadans de França sublevats van destruir la Bastilla, van descobrir entre els seus arxius aquesta misteriosa entrada: Presoner número 64389000: l'home de la màscara de ferro." 
(Narrador de la pel·lícula)

"Un per a tots i tots per a un"
Aramis (Jeremy Irons)

Basada en fragments de la novela d'Alexandre Dumas el Vescomte de Bragelonne. 
És una pel·lícula d'aventures molt divertida. Les actuacions dels 4 mosqueters fan la pel·lícula molt distreta amb alguns diàlegs còmics. 

3 raons per veure-la:
  1. Per les actuacions de John Malkovich, Jeremy Irons, Gérard Depardieu i Gabriel Byrne.
  2. Per la dualitat de Leonardo Di Caprio fent un doble paper. 
  3. Pels vestuaris i l'ambientació de l'època. 
La meva puntuació: ⭐⭐⭐ 8.2 sobre 10 [G: 8,5 / F: 8 / I: 8 / BSO: 7.5 / V: 9] 

Curiositats:
  • Leonaro Di Caprio va rebre el premi Razzie (Premis a les pitjors pel·lícules). És una pel·lícula que va rebre tot tipus de crítiques (bones i dolentes). 
  • Cada mosqueter és interpretat per un actor d'una nacionalitat diferent. Jeremy Irons (anglès), John Malkovich (americà), Gérard Depardieu (francès) i Gabriel Byrne (irlandès). 
Referències:
- Viquipèdia
- Sensacine
- Cineol
- MGM (Canal Oficial / Youtube)



Comentaris