Sissi, 1955

Sinopsi:
Francesc Josep I d'Àustria ha de casar-se, la seva mare ha pensat en Helena, una jove princesa bàvara però l'emperador s'enamorarà de la seva germana. 
Títol original: Sissi
Direcció: Ernst Marischka
País: Àustria
Guió: Ernst Marischka
Música: Anton Profes
Fotografia: Bruno Mondi 
Repartiment: Romy Schneider, Karlheinz Magda, Magda Schneider, Uta Franz, Gustav Knuth, Vilma Degischer, Josef Meinrad, Erich Nikowitz, Karl Foshler. 
Gènere: Drama romàntic
Durada: 102 minuts
Classificació per edats: Per a tots els públics

"Em nego a canviar les meves maneres i viure d'una altre manera que ara! Vull ser lliure sense restriccions."
(Sissi - Romy Schneider)

Pel·lícula que vol recollir els primers anys de la vida de la princesa Elisabeth de Baviera. Ho realitza de forma molt banal i amb una fabulació molt rosa. La història és massa amable i senzilla.  Únicament la història està creada amb el propòsit de entretenir, és un cinema d'evasió i simplement per passar l'estona. Molts cops sembla el conte de la Ventafocs i realment no és gaire fidel a la història. Darrera la vida de la princesa hi havia molts problemes importants i transcendentals que en el guió s'obvien i no té rigor històric. 
El film presenta un vestuari molt majestuós i una fotografia acceptable en relació als paisatges que presenta d'Àustria. 
El que sí cal tenir en compte és que aquesta producció va causar molt d'impacte en la època. 

Fets reals de la vida de Elisabeth de Baviera: 
Isabel i Francesc Josep es coneixen el 1848, ella amb 11 anys i ell amb 18. Cinc anys més tard, el 1953 es tornen a veure i és quan ell s'enamora a primera vista d'Isabel. Ella passa tota la nit plorant de tristesa però no pot rebutjar a un emperador. La boda va ser el 24 d'abril de 1954 i Isabel va patir certs atacs d'angoixa. Van tenir 4 fills: l'arxiduquessa Sofia, que va morir als dos anys de vida, l'Arxiduquessa Gisela, l'arxiduc Rodolf i l'arxiduquessa Maria-Valeria. Rodolf es va suïcidar en el que més tard es va anomenar el Crim de Mayerling. Tota la vida de la princesa sempre va estar marcada per fortes depressions arran del seu casament i la mort de dos dels seus descendents. Elisabeth va ser assassinada el 10 de setembre de 1898 mentre passejava pel llac Léman, a Ginebra, atacada per un anarquista italià, Luigi Lucheni amb un estilet petit al cor provocant-li un taponament cardíac. La van enterrar a la cripta imperial en comptes de a Grècia com ella volia i havia deixat escrit en el seu testament. 

En positiu: 
- Bon vestuari i fotografia

En negatiu:
- Molt banal i sense rigor històric

La meva puntuació: ⭐⭐ 7,1 sobre 10 [G: 6 / F: 7 / I: 6,5 / BSO: 7 / V: 9] 

Curiositats: 
  • Magda Schneider és realment la mare de Romy Schneider. 
  • Es van realitzar dos seqüeles més amb els mateixos actors. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Filmaffinity
- Aloha Criticón
- Film movement (Canal Youtube)



Comentaris