95 anys de Mickey Mouse

Tal dia com avui (18 de novembre) al 1928 es presentava de forma oficial el ratolí més famós del món: Mickey Mouse. Avui mateix en fa 95 anys. 

Mickey Mouse és un personatge fictici creat per Walt Disney a partir del personatge dibuixat un any abans, el conill Oswald. Disney va perdre els drets d'autor d'aquest personatge i un any després va crear al ratolí. 
La veu del personatge va ser posada pel propi Walt Disney fins a l'any 1946, quan va ser substituit per Jim MacDonald. Wayne Allwine va substituir aquest darrer de 1985 a 2009. 


Realment la primera aparició és al curt Plane Crazy el 15 de maig de 1928, aquí encara no havia registrat els drets d'autor del personatge i aquest apareixia amb els ulls igual de grans que les orelles. 


A finals del mateix any, va realitzar el curt Steamboat Willie, una parodia de la pel·lícula Steamboat Bill Jr. estrenada el mateix any i protagonitzada per Buster Keaton i Ernest Torrence. En aquest curt també apareixen el Capità Pete i la ratolina Minnie Mouse. 


En el curt The Ophry House el 1929 Mickey apareix amb els seus característics guants de color blanc. A partir d'aquí els durà en quasi totes les seves versions. 


La primera vegada que trobem el personatge en color és al 1935 al curt The Band Concert


Tornarà a aparèixer a la pel·lícula Fantasia, a l'any 1940. En el curt l'Aprenent de Bruixot i amb la imatge que mantindria ja sempre quasi sense canviar-la. 


A l'any 2004 van realitzar la sèrie per a la televisió Mickey Mouse Clubhouse on buscaven una nova generació de fans amb una vessant educativa i interactiva del personatge. Es va crear amb CGI i en ordinador. Per suposat al Club del Mickey hi participen tots els seus amics: la Minnie, el Goofy, el Donald i la Daisy entre tots els altres. 


Al 2013, van voler fer una nova versió del personatge tornant-lo a les seves arrels amb un seguit de curtmetratges titulats simplement Mickey Mouse i fent-lo tornar a la comèdia clàssica. 


En Mickey Mouse és la imatge principal de la productora Disney. Hi ha tot tipus objectes amb la marca Mickey Mouse des de galetes, tasses, peluixos, disfresses, videojocs, roba amb el seu personatge per a petits però també per a adults, pòsters i quadres, llibres, productes de higiene... la llista és realment infinita... 


Referències
- Viquipèdia
- Fandom Disney

Comentaris