Molt soroll per a no res, 1993

Sinopsi: El príncep Don Pere d'Aragó torna victoriós d'una batalla acompanyat del seu germà bastard Don Joan, de Benedicte i de Claudi, un jove florentí que ha demostrat gran valor al camp de batalla. Són rebuts per Leonato a casa seva, una vila siciliana (a Mesina). 
Títol original: Much ado about nothing
Direcció: Kenneth Branagh
País: Regne Unit
Guió: Kenneth Branagh
Música: Patrick Doyle
Fotografia: Roger Lanser
Repartiment: Kenneth Branagh, Emma Thompson, RObert San Leonard, Kate Beckinsale, Denzel Washington, Keanu Reeves, Richard Briers, Michael Keaton, Gerard Horan, Imelda Staunton, Brian Blessed, Ben Elton, Jimmy Yvill, Richard Clifford, Phyllida Law, Patrick Doyle. 
Gènere: Comèdia
Durada: 110 minuts
Classificació per edats: Per a tots els públics

"No patiu, noies, no patiu. Que l'home és un farsant de mena. Un peu a la terra i l'altre al mar. Mai serà constant. Perquè patir? Deixeu-lo anar i gaudiu de la vida. Vostres sospirs convertiu en cants d'alegria."
(Beatriu - Emma Thompson)

Basada en l'obra del mateix títol de Williams Shakespeare. Kenneth Branagh té devoció a Shakespeare i duu al cinema múltiples obres de l'autor: Hamlet el 1996, Enric V el 1989, treballa a Otelo de 1995 dirigida per Oliver Parker o Treballs d'amor perdut de 2000 per exemple. Durant l'època dels anys 1990 sempre va estar ben acompanyat de la seva colla d'amics que interpretaven les pel·lícules junts. 
La pel·lícula és una molt bona adaptació de la novel·la inicial, el treball de Branagh és bo i les interpretacions de tot l'elenc d'actors és molt correcte i satisfactòria. Després de 30 anys, la pel·lícula no ha perdut el seu encant i conserva la força i la passió que tots van posar en el film. S'enllaça perfectament teatre i cinema i és una molt bona obra mestra. 
Molt bona feina per part de Patrick Doyle amb la banda sonora. 

En positiu: 
- Interpretacions
- Adaptació del guió. 

La meva puntuació: ⭐⭐⭐ 8,4 sobre 10 [G: 8 / F: 8,5 / I: 9 / BSO: 8 / V: 8,5] 

Curiositats: 
  • Debut de Kate Beckinsale. 
  • Nominada a múltiples premis entre ells Globus d'Or, BAFTA, premis del cercle de crítics de Nova York i fins i tot al premis Razzie per a Keanu Revees. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Filmaffinity
- Viquipèdia
- Espinof
- Mundifrases
- MGM (Canal oficial / Youtube)





Comentaris