Cinema i moda per Jean Paul Gaultier

Aquest mes la secció de Llistats de Pel·lícula és totalment diferent. No és una llista sinó una recomanació a una exposició sobre cinema. Per tant, crec que començo una secció nova que no tinc clar si seguirà endavant però que s'anomenarà La Cadira Recomana

Aquest mes La Cadira Recomana la exposició de Cinema i moda que estarà fins al 23 d'octubre de 2022 al Caixa Fòrum de Barcelona, a l'avinguda de Ferrer i Guàrdia 6-8, de Barcelona. Amb una entrada de 6€ i gratuïta per als clients de Caixa Bank i per als menors de 16 anys. 

Aquesta exposició arriba a Barcelona després de passar per Madrid i per París, és un homenatge al món del cinema i també a part de la cultura i a la moda a Espanya. Jean Paul Gaultier estiuejava al País Basc i en les seves obres va tenir bastantes picades d'ullet a Pedro Almodòvar, Rossy de Palma, Sara Montiel, Don Quixot o a Antonio Banderas... 

El conjunt és molt heterogeni, majoritàriament amb peces, principalment indumentària, però també trobareu cartells,  fotografies i fragments de pel·lícules que reflecteixen la simbiosi entre cinema i moda. Hi trobareu una gran part de la Cinématheque française amb obres de vint prestadors nacionals i internacionals. 

Hi ha grans dissenys, per suposat, de Jean Paul Gaultier però també de Coco Chanel, Balenciaga, Pierre Cardin i Sybilla
Diferenciada amb cinc àmbits profunditza amb el context de creació del vestuari per a films donant lloc a punts clau com l'empoderament femení o la influència de les cultures rock, punk i queer. Els cinc ambients són: 
  • Fabalas 
  • Masculí i Femení
  • Transgressions 
  • Pop i metal 
  • Desfilades 
Trobareu vestuari de pel·lícules com El cinquè element, Superman IV, Orlando, Vuit dones, La finestra indiscreta entre d'altres; amb els vestits reals o amb còpies inspirades en les reals que van formar part dels diferents films. És una molt bona exposició per a passar una estona molt agradable. 

Referències
- Cinema i moda. Dossier de premsa del CaixaFòrum. 
- Caixa Fòrum
- Time Out 

Comentaris