Las niñas de cristal, 2022

Sinopsi:
L'estrella del ballet clàssic nacional es suïcida, i Irene és seleccionada per ocupar el seu lloc interpretant el personatge de Giselle. 
Títol original: Las niñas de cristal
Direcció: Jota Linares
País: Espanya
Guió: Jota Linares, Jorge Naranjo
Música: Iván Palomares
Fotografia: Gris Jordana 
Repartiment: María Pedraza, Paula Losada, Marta Hazas, Ana Wagener, Jota Castellano, Olivia Baglivi, Mona Martínez, Fernando Delgado-Hierro, Silvia Kal, Juanjo Almeida, Iria del Río. 
Gènere: Drama 
Durada: 138 minuts
Classificació per edats: Per a majors de 16 anys

"L'art ha de ser una obsessió. Sinó, no és art: és entreteniment."
(Norma - Mona Martínez) 

Producció de Netflix

No sóc gran fan de les produccions espanyoles, però quan vaig veure el tràiler em va captar l'atenció. Aquesta pel·lícula em va sobtar i té un inici molt bo. 
El que comença molt bé en els minuts inicials, i que podria ser una molt bona pel·lícula d'intriga, no segueix el mateix ritme en tota la història: el misteri es va diluint i acaba sent una subtrama de la pel·lícula. El film promet misteri, toxicitat, amistat perilloses, fotografia i imatges de somni; però es queda només en la promesa. A més, en el guió s'afegeixen moltes subtrames a la història principal a les que no els hi dedica temps per a poder-les desenvolupar. 
No obstant tot això penso que no és una mala pel·lícula. Hi ha una molt bona interpretació dels dos personatges protagonistes. Justament les dos intèrprets tenen educació en el ball i no s'han utilitzat dobles de ball; Paula Losada és ballarina professional. 

No es pot evitar fer la comparació amb la pel·lícula de Darren Aronofsky titulada el Cigne Negre i la qual també he realitzat ressenya en aquest blog que deixo enllaçada. Tot i tenir semblances són trames diferenciades i en la proposta espanyola afegeix el punt de vista fantàstic. Tot i aquesta vessant la part final opta per una visió més objectiva i deixa de banda la part fantàstica. 

En positiu: 
- interpretació de la parella protagonista. 
- Coreografies del Ballet Clàssic Nacional. 

En negatiu: 
- La durada una mica exagerada del film. 
- No desenvolupar la trama d'intriga. Múltiples subtrames no desenvolupades. 

La meva puntuació: ⭐⭐ 7.4 sobre 10. [G: 7.5 / F: 7.5 / I: 7.5 / BSO: 7 / V:8] 

Curiositats: 
  • En el film va participar tot l'elenc del Ballet Clàssic Nacional i les coreografies són reals, el mateix ballet va interpretar Giselle al 2020, abans de realitzar la pel·lícula. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Filmaffinity
- Espinof
- El palomitrón
- Los interrogantes
- Netflix (Canal oficial / Youtube)



Comentaris