Diana, 2013

Sinopsi:
Història que narra els dos últims anys de la vida de Diana de Gal·les; ja separada del seu marit manté una relació en secret amb un cirurgià pakistanès. 
Títol original: Diana 
Direcció: Oliver Hirschbiegel
País: Regne Unit
Guió: Stephen Jeffreys
Música: Keefus Ciancia, David Holmes
Fotografia: Rainer Klausmann
Repartiment: Naomi Watts, Naveen Andrews, Cas Anvar, Geraldine James, Charles Edwards, Michael Byrne, Douglas Hodge, Laurence Belcher. 
Gènere: Drama
Durada: 113 minuts
Classificació per edats: Per a tots els públics

"Més enllà del bé o del mal hi ha un jardí. Allà ens hi reunirem."
(Hasnat Khan - Naveen Andrews) 

Pel·lícula basada en la novel·la de Kate Snell titulada "Her last love" (El seu últim amor). Obté crítiques molt dispars (més en negatiu que bones...) és realment un film molt dispar i irregular. Moltes crítiques van afirmar que veure la pel·lícula era com llegir una revista de premsa rosa. 
El propi cirurgià cardíac Hasnat Khan a la revista Vanitatis va explicar que va desaprovar la pel·lícula i va dir que el film traïciona el seu amor i la seva relació. Afirma que els seus familiars i amics (molts pocs) que ho sabien aprovaven la seva relació. "Tenien la benedicció de la seva família." Afirma que van ser inseparables des de 1995 i qu li va costar moltíssim superar la seva mort. 
És una pel·lícula entretinguda i interessant però no seria qualificada com a "biopic". Hi ha bastant respecte a la Casa Reial Anglesa. Depèn del espectador si vol creure's o no la història que s'explica. 
El guió és bastant fluix... Val a dir que la recreació: els vestits, les escenes i la recreació de l'entrevista amb la BBC són molt acurades i la pròpia interpretació (la manera de parlar fins i tot) de Naomi Watts és bastant meticulosa. 

En positiu: 
- El vestuari

En negatiu: 
- Algunes parts del guió, no creïbles... 

La meva puntuació: ⭐ 6.2 sobre 10. [G: 5 / F: 6 / I: 7 / BSO: 6 / V:7] 

Curiositats: 
  • S'ha realitzat una altra pel·lícula sobre Diana de Gal·les interpretada per Kristen Stewart, (L'he de veure encara) titulada Spencer a l'any 2021. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia
- Filmaffinity 
- Vanitatis
- Mundifrases
- Rotten Tomatoes Coming Soon (Canal Youtube)



Comentaris