Malvats de la història del cine

Avui a la secció dels dissabtes "Llistats de pel·lícula", els meus malvats preferits de la història del cinema. Aquesta llista es completament subjectiva i és una opinió personal. 

Darth Vader. Antagonista principal de la saga històrica de Star Wars i l'elegit per portar el balanç de la força. El seu nom original és Anakin Skywalker. La segona trilogia de pel·lícules va dedicada al seu personatge i al perquè es converteix en Darth Vader. És un Sith i fidel servent de l'Emperador Palpatine. Interpretat per David Prowse en la trilogia inicial i amb la veu de James Earl Jones i per Hayden Christensen a la nova trilogia. En el doblatge al català i al castellà la veu de Darth Vader és interpretada per Constantino Romero. 

Joker. Enemic de Batman. Pertany a la família de DC Còmics. La primera aparició del personatge és al 1940 en el còmic nº1. Té una aparença de pallasso i és un psicòpata i criminal. Els actors que l'han interpretat són: Cèsar Romero a la sèrie de 1960 per a televisió, Jack Nicholson a la pel·lícula de Tim Burton de 1989, Heath Ledger en el cavaller fosc de Christopher Nolan, Hoaquin Phoenix a la pel·lícula de Joker de Todd Philips. 

Hannibal Lecter. Personatge creat per Thomas Harris. Apareix per primer cop a la novel·la "El dragón rojo" publicada el 1981. Va ser interpretat per tres actors diferents: Brian Cox a "Caçadors d'homes" el 1986 dirigida per Michael Mann; en "El Silenci dels anyells" de 1991 dirigida per Jonathan Demme, a "Hanníbal" de l'any 2001 i dirigida per Ridley Scott i al "Drac Vermell" de l'any 2002 i dirigida per Brett Ratner, totes tres interpretades per Anthony Hopkins que en va fer el paper més conegut del personatge. Gaspard Ulliel també va interpretar-ne el personatge a "Hanníbal, l'origen del mal" de 2007 i dirigida per Peter Webber. 

Voldemort.
Enemic principal de Harry Potter. Creat per l'escriptora de la saga, J.k. Rowling. És l'hereu de Slytherin. Va néixer com a Tom Marvolo Riddle. Ralp Fiennes va ser l'encarregat d'interpretar-lo en les 5 últimes pel·lícules de la colecció de Harry Potter. 

Alex Delarge. Narrador i personatge de "La taronja mecànica" de Stanley Kubric. És un jove de 15 anys, interpretat per Malcolm McDowell, un criminal ultraviolent, gran fan de Beethoven. És el líder d'una colla de joves que es dediquen a ser molt violents perquè sí. Es tractat com un sociòpata que roba, viola i assassina. 

John Doe.
Principal antagonista a la pel·lícula "Seven" de 1995 dirigida per David Fincher. És un psicòpata interpretat per Kevin Spacey. Està motivat pels set pecats capitals i on l'escenificació és el més importat en els seus crims. 

Hal 9000. Hal és la computadora encarregada de la nau espacial Discovery, a la pel·lícula "2001, Odissea a l'espai" també dirigida per Stanley Kubric. La veu és de Douglas Rain. El que fa Hal es aportar informacions errònies als tripulants de la nau portant-los a esdeveniments fatals per a ells i intenta matar al protagonista que vol desconnectar-lo. És representat com una càmera vermella a diferents llocs de la nau. 

Dràcula. Reinterpretat per molts actors i versions, un dels més famosos és la versió de 1992 en la pel·lícula dirigida per Francis Ford Coppola i amb Gary Oldman en el paper principal. Dràcula està considerat com un dels malvats de la història del cine. En aquesta mateixa versió es van basar a parodiar-la en la pel·lícula interpretada per Leslie Nielsen "Mossega com puguis".

Cruella de Vil. Personatge de ficció. Obsessionada per fer-se un abric de pell amb el pèl de dàlmates. Dibuixada i interpretada amb el cabell característic meitat blanc i meitat negre. Interpretada per Glenn Close en la primera pel·lícula de Disney amb actors reals. La productora farà un nou remake de la història dels 101 dàlmates basat en el seu personatge i amb Emma Stone com a protagonista. En la sèrie "Once Upon a Time" és interpretada per Victoria Smurfit a la quarta temporada. 

Scar.
Persontage de ficció de la pel·lícula "El Rei lleó". És el germà petit de Mufasa i està basat en el rei Claudi de Hamlet de William Shakespeare. Es  interpretat amb la veu de Jeremy Irons en la pel·lícula de 1994 i per la veu de Chiwetel Ejiofor en la pel·lícula de 2019. 



Referències
- Viquipèdia. 

Comentaris