In time, 2011

Sinopsi:
En un futur on el temps s'ha convertit en moneda de canvi i on els rics poden viure eternament, els pobres hauran de negociar i treballar cada minut de la seva vida. 
Títol original: In time
Direcció: Andrew Niccol
País: Estats Units 
Guió: Andrew Niccol
Música: Craig Armstrong
Fotografia: Roger Deakins
Repartiment: Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Cillian Murphy, Olivia Wilde, Matt Bomer, Alex Pettyfer, Vincent Kartheiser. 
Gènere: Ciència Ficció 
Durada: 109 minuts 
Classificació per edats: Per a majors de 7 anys

"El temps és ara la moneda de canvi. El guanyem i el gastem. Els rics poden viure per sempre. La resta de nosaltres... només vull despertar amb més temps a les meves mans." 
(Will - Justin Timberlake)

Què passaria si poguéssim viure eternament? 
Aquesta és la premissa de la qual parteix la pel·lícula d'avui. Està basada en un relat del novel·lista Harlan Ellison anomenat "Penedeix-te, Arlequí! Va dir el Senyor Tic-Tac". 
La història i l'argument són molt interessants, originals i intel·ligents. És un film que t'enganxa des del primer punt de partida. Amb una quantitat considerable d'escenes d'acció és fa molt entretinguda. Té inspiracions de Phillip K. Dick. 
Les interpretacions de Justin Timberlake i Amanda Seyfried són acceptables, suposo que podrien haver realitzat els papers infinitat d'actors similars a ells però, tot i així, penso que fan una interpretació prou digna.
Andrew Niccol, el director, va dirigir la pel·lícula de ciència ficció "Gattaca" amb un argument també molt curiós i futurista.  
Ellison (l'autor del relat) va denunciar al director de la pel·lícula per plagi però va acabar retirant la denúncia. El seu objectiu era frenar l'estrena de la pel·lícula però va acabar canviant d'opinió exigint que se l'inclogués en els títols de crèdit. (Suposo que, com a la pel·lícula, res que no es pugui solucionar amb temps, o diners...)

3 raons per veure-la: 
  1. Plantejament de la pel·lícula 
  2. Originalitat del guió. 
  3. Estètica dels cronòmetres de temps. 
La meva puntuació: ⭐⭐ 7.3 sobre 10 [G: 8 / F: 7.5 / I: 7.5 / BSO: 7 / V: 6.5] 

Curiositats: 
  • A la pel·lícula representa que tothom adult té 25 anys. Justin Timberlake representa que és el fill d'Olivia Wilde. En realitat ell tenia 35 anys i Olivia 32. 
  • Amanda Seyfried era l'única actriu del repartiment que tenia 25 anys de debò. 
  • És la primera pel·lícula rodada íntegrament en format digital. 
  • El cotxe més antic que surt a la pel·lícula és un "Lincoln Continental" de 1961, el mateix model on Kennedy va ser assassinat a Dallas el 1963. 
Deixo a continuació el tràiler de la pel·lícula. 

Referències
- Viquipèdia 
- Filmaffinity
- Zeleb
- Mundifrases
- Rotten Tomatoes Trailers (Canal Youtube)





Comentaris