Les meves pel·lícules preferides de l'Audrey Hepburn

Avui, a "Llistats de pel·lícula", les pel·lícules que m'agraden més de l'Audrey Hepburn

1. Guerra i Pau, 1956. Inspirada en l'obra de Lev Tolstoi anomenada igual i dirigida per King Vidor. Té una clara inspiració històrica i està molt ben realitzada. Protagonitzada per Audrey Hepburm, Henry Fonda i Mel Ferrer. La banda sonora està composada per Nino Rota (futur compositor del Padrí...). Napoleó Bonaparte està a punt d'envair Rússia però la noblesa segueix fent com si res. La història explica la vida d'en Pierre Bezoukhov, la Natasha Rostov i del príncep Andrei Bolkonski i les seves dissorts en temps de guerra. Trobareu la ressenya de la pel·lícula clicant a continuació. Guerra i Pau, 1956. 

2. Xarada, 1963.
Dirigida per Stanley Donen i protagonitzada per Cary Grant i Audrey Hepburn. Es tracta d'un relat d'intriga amb molts elements de comèdia. La banda sonora del film és en mans de Henry Mancini i tant Hepburn com Grant van ser candidats al Globus d'Or com a millor actor i actriu de comèdia o musical. 
Una dona, després d'unes vacances, està disposada de demanar el divorci del seu marit, però quan arriba a París es troba que l'han assassinat. Les sospites segons l'ambaixada americana recauen en 3 amics del difunt que busquen els seus diners. Diners que en realitat pertanyen al govern dels Estats Units. 

3. Vacances a Roma, 1953. Dirigida per William Wyler amb Audrey Hepburn i Gregory Peck com a protagonistes. En aquesta pel·lícula Hepburn va rebre l'òscar com a millor actriu. Feta amb blanc i negre, es pot veure tota Roma en els seus paisatges. Com a curiositat, Peck és periodista del diari barceloní "La Vanguardia". 
Hepburn és una jove princesa que està de viatge oficial a Roma on hi passa un dia sencer visitant la capital acompanyada d'un periodista que vol fer-li una entrevista i unes fotografies d'amagat. 

4. My Fair Lady, 1964.
Dirigida per George Cukor i és un musical. Està protagonitzada per Audrey Hepburn i per Rex Harrison. Va estar premiada amb multitud d'òscars, globus d'or i també 1 BAFTA. En realitat la veu de Hepburn durant les cançons és doblada per Narni Nixon. La història està inspirada en l'obra de George Bernard Shaw "Pigmalió" de 1914.
Eliza Doolittle és una pobra florista que demana al prestigiós professor Higgins classes de dicció i fonètica per tal de poder parlar com una "Lady". 

5. Esmorzar amb diamants, 1961. Dirigida per Blake Edwards i amb Audrey Hepburn i George Peppard com a protagonistes i amb la banda sonora de mans de Henry Mancini. És l'adaptació de la novel·la de Truman Capote. Premiada amb 2 òscars, un d'ells per a la cançó de "Moon River". 
En Paul Varjak es trasllada de pis i té de veïna a la Holly Golightly, una jove excèntrica, esbojarrada, angoixada i nostàlgica del seu germà Fred i de la seva Texas natal que ambiciona un ric matrimoni i que vol trobar una vocació i llar. Trobareu la ressenya de la pel·lícula en el següent enllaç. Esmorzar amb diamants, 1961.

Referències
- Viquipèdia 

Comentaris